VINISIJUS OČAJAN: Rasizam je normalna pojava u La Ligi

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 11:12

VINISIJUS OČAJAN: Rasizam je normalna pojava u La Ligi

Brazilca vređali navijači Valensije.

Fudbaler Reala Vinisijus Žunior izjavio je nakon utakmice sa Valensijom da je rasizam normalna pojava u La Ligi.

Real je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je crveni karton u 97. minutu dobio Vinisijus Žunior zbog udaranja igrača Valensije Uga Dura. Navijači Valensije su tokom celog meča na rasnoj osnovi vređali Vinisijusa.

L’entraîneur du Real Madrid a critiqué les insultes racistes dont a été >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << victime Vinicius Junior lors de la défaite dimanche à Valence. Même le président du Brésil a haussé le ton. https://t.co/qxgad8hFD6

— LeMatin.ch - Sports (@LeMatinch_Sport) May 22, 2023

- Nije ovo bio prvi put, ni drugi, ni treći. Rasizam je normalna pojava u La Ligi. Federacija to smatra normalnim, a rivali to ohrabuju. Ovo takmičenje je nekada pripadalo Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju, a danas pripada rasistima. Žao mi je zbog onih Španaca koji se ne slažu, ali danas je Španija u Brazilu poznata kao zemlja rasista. Ja sam jak i boriću se do kraja protiv rasista, čak i ako to bude daleko odavde - istakao je brazilski fudbaler.

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti dodao je da rasizmu nije mesto u fudbalu.

- Danas je bio tužan dan na Mestalji, gde je grupa navijača pokazala svoju najgoru stranu. Vreme je da prekinemo da pričamo i da reagujemo odlučno. Rasizmu nema mesta u fudbalu i u društvu - izjavio je Ančeloti.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Milica, sestra Milana Pavkova 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rišarlison reagovao zbog rasizma prema Vinisijusu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Maj.2023

Fudbaler Totenhema stao u odbranu zemljaka Vinisijusa Žuniora, nakon što su ga na utakmici Valensija-Real Madrid domaći navijači vređali na rasnoj osnovi Ne stišava se bura oko rasističkog ispada navijača “Slepih miševa”. Oni su na utakmici Valensija – Real Madrid na rasnoj osnovi vređali...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.