ŽURILO MU SE NA SPAVANJE: Đoković RAZBIO Vavrinku za osminu finala Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 22:36

ŽURILO MU SE NA SPAVANJE: Đoković RAZBIO Vavrinku za osminu finala Vimbldona

Srbin ubedljiv.

Novak Đoković je savladao Stena Vavrinku sa 3:0 u trećem kolu Vimbldona, po setovima 6:3, 6:1, 7:6 (5) i plasirao se među 16 najboljih na gren slemu u Londonu posle dva sata i sedam minuta igre.

Drugom teniseru sveta vreme je bilo teži protivnik od švajcarskog veterana, pošto je meč zbog propisa mogao da se igra samo do 23 časa po lokalnom vremenu (ponoć po srednjeevropskom). Đoković je uspeo da privede duel kraju u dozvoljenom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i raspoložen ćje krenuo na spavanje. Novakov rival u osmini finala biće Poljak Hubert Hurkač, koji do sada nije izgubio set u tri runde, kao i Đoković.

Friday's final act on Centre Court...

Novak Djokovic vs Stan Wawrinka#Wimbledon pic.twitter.com/uAoFZwa0EL

— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2023

Srpski as je bio vrlo siguran u gemovima na svoj servis na početku meča. Đoković je, sa druge strane, propustio veliku šansu za brejk već u drugom gemu, kada je imao 0:40, ali je Vavrinka uspeo da veže pet poena i ne dozvoli Novaku da se odlepi već u ranoj fazi duela treće runde.

Ono što nije učinio u drugom, sedmostruki šampion Vimbldona je uspeo u šestom gemu. Posle dugačke razmene udaraca primorao je Vavrinku na grešku, iskoristio četvrtu brejk loptu na meču i poveo sa 4:2. Uspeo je srpski as da potvrdi brejk posle gema u kojem je Švajcarac prvi put osvojio dva poena na servis drugog tenisera sveta.

Novak je rutinski priveo posao u prvom setu koji je dobio sa 6:3.

Zatim je usledio još lakši drugi set za Đokovića. Poveo je sa 4:0, a Sten je uspeo da uzme tada jedan gem, iako je Srbin mogao i njega da osvoji. Ispostavilo se da je to bio samo utešni gem u drugom setu u kojem Švajcarac nije imao nijedan viner i taj podatak je jasan dokaz razlike u kvalitetu.

2º set

Wawrinka 1-6 Djokovic

O saque do Wawrinka não incomoda em nada o Djokovic, que está correndo contra o relógio para fechar o jogo ainda hoje e não ter que continuar a partida amanhã

Detalhe para ZERO winners do Wawrinka no set#Wimbledon pic.twitter.com/hz6KRVQrPF

— The Odds - Análises Esportivas (@TheOddsEsportes) July 7, 2023

Najjači otpor Vavrinka je pružio u trećem setu. Nije bilo prilika za oduzimanje servisa rivalu ni sa jedne strane do taj-brejka, pa je u doigravanju pala odluka. Đoković je bio blizu u 12. gemu kada je stigao prednost Vavrinke od 40:15, ali nije uspeo da osvoji gem koji bi značio i trijumf.

Novak je prvi stigao do mini brejka, poveo sa 3:1 u taj-brejku, ali je Vavrinka zatim vezao četiri poena i preokrenuo rezultat na 5:3. Kada se činilo da je u nokdaunu, Đoković se "pridigao" i izjednačio na 5:5, a onda na servis Vavrinke stigao do prve meč lopte koju je iskoristio na efektan način smeč udarcem, kompletiravši pobedonosnu seriju 4:0. Srbin je sa 7:5 u taj-brejku došetao do osmine finala gde ga čeka pomenuti Hurkač...

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.