(VIDEO) SEĆATE LI SE LEGENDE ARSENALA: Pogledajte golčinu od pre tačno 13 godina

Izvor: Kurir, 02.Mar.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SEĆATE LI SE LEGENDE ARSENALA: Pogledajte golčinu od pre tačno 13 godina

Pre nego je zatresao mrežu Holanđanin je maestralno prevario čuvara

Legendarni napadač Holandije i Arsenala Denis Bergkamp na današnji dan pre 13 godina postigao je jedan od najlepših golova u karijeri.

On je igrajući za tim trenera Arsena Vengera prelepo zatresao mrežu Njukasla.

Akciju je započeo Patrik Vijera, Bergkamp je potom uposlio Piresa na levom krilu, a to je bio samo uvod u čaroliju. Usledila je asistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za sjajnog Holanđanina, koji je uz jednu čudesnu piruetu sludeo svog čuvara, Nikosa Dabizasa: okrenut njemu leđima, poslao je loptu sa desne Dabizasove strane, obišao ga sa leve, a onda matirao Šaja Givena.

Inače, Bergkamp je tokom jedanaest sezona u Engleskoj pokazao je svu vrednost postajući oslonac ekipe i osvajajući englesku ligu 1998., 2002. i 2004., četiri puta FA kup te četiri puta Komjuniti šild.

1998. je proglašen najboljim igračem engleske lige, osvajajući "FWA" i "PFA" nagradu Premijerlige. Bergkamp je bio u dva navrata vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte, 1992. je završio treći iza van Bastena i Stoičkova, a drugi 1993. iza Roberta Bađa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.