(VIDEO) KOŠARKAŠICA I DUBLERKA SOFIJE LOREN: Ovo je žena zbog koje je i Andrić gledao Zvezdu

Izvor: Kurir, 27.Feb.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) KOŠARKAŠICA I DUBLERKA SOFIJE LOREN: Ovo je žena zbog koje je i Andrić gledao Zvezdu

U Beogradu je nedavno prikazan dokumentarni film “Izbrisano iz biografije: Legenda o Ljubici Otašević”, posvećen legendarnoj srpskoj košarkašici i dublerki Sofije Loren, u filmu “Ključ”, koja je 1988. godine preminula u Hjustonu.

“Napravili smo taj film o stvarno izuzetnoj ženi zbog koje je čak i Ivo Andrić dolazio na mali Kalemegdan, zbog koje je Keri Grant došao u Beograd”, rekla je autorka filma Duška Jovanić za kamere “Exkluziva”.

Glamurozan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali nesvakidašnji život Ljubice Otašević privukao je veliki broj umetnika, diplomata i novinara, a u ulozi košarkašice i lepotice našla se Lena Bogdanović.

Ljubici je često u goste dolazila i njena školska drugarica Jelena Žigon.

“Kada je došla u Rim Ljubica je tamo snimala jedan film, i mama je puno snimala po svetu isto, ali se posle nije hvalila time, onda je Ljubicin muž upoznao mamu i rekao ‘Pa, šta je ovo? Je l’ ste vi svi takvi u Srbiji’”, rekla je Jelena Žigon i dodala da su njih dve zaista ličile.

U filmu o Zvezdinoj košarkašici, zbog koje je na utakmice dolazio i u "Znakovima pored puta" o košarci pisao i nobelovac Ivo Andrić,  govore njen prvi dečko i velika ljubav Srđa Kalember, Ranko Žeravica, Jelena Žigon, Den Tana, Gordana Baraga, Ljuba Radičević, Milutin Šoškić, Radovan Popović, Boban Petrović, kao i najbliži rođaci i prijatelji Ljube Bodin, kako su je zvali u periodu kada je pravila filmsku karijeru sa Kerijem Grantom.

Film je sniman na različitim lokacijama, u Ljubicinom rodnom Milanovcu i Beogradu, kao i u Rimu i Marbelji.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.