VIDEO: DECENIJA prođe od ČUDA Nađe Higl!

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: DECENIJA prođe od ČUDA Nađe Higl!

Pre tačno deset godina Nađa Higl je osvojila svetsko zlato u Rimu, u disciplini 200 metara prsno.

Rim je 2009. bio domaćin Svetskog prvenstva u vodenim sportovima. Bio je to šampionat čuda, a kreatori najneverovatnijih sportskih poduhvata bili su Srbi i jedna Srpkinja.

 Predvođeni Dejanom Udovičićem, "delfini", kojima su davane minimalne šanse u konkurenciji Mađara, Hrvata i Španaca, su u podmlađenom sastavu pokorili planetu i započeli decenijsku dominaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u svetskim vaterpolo bazenima. 

Upravo se u Rimu rodila jedna od najdominantnijih vaterpolo ekipa svih vremena.

Veliku radost na plivačkom turniru priredila nam je tada 20-godišnja devojka iz Pančeva - Nađa Higl.

I pored toga što nije bila previše zapažena do Svetskog prvenstva, Nađa je do finala praktično stigla ne opažena. Nije bila čak ni favorit za medalje, a o titulu skoro da niko nije ni razmišljao...

Tog vrelog julskog popodneva, iz domova širom Srbije, odzvanjao je glas legendarnog komentatora Duška Koraća: "Bože, da li je moguće! Staza broj dva, Nađa Higl osvaja zlato. Čudno nad čudima se dogodilo..."

Ni sama plivačica nije mogla da poveruje da je pobedila velike rivalke poput tadašnje svetske rekorderke Anemari Pirs iz Kanade ili Austrijanke Mirne Jukić.

Do danas je taj rezultat Nađe Higl ostao najbolji u istoriji srpskog plivanja.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.