(VIDEO) BRUKA OSLABLJENE ZVEZDE: Real se u Madridu poigravao sa šampionom regiona i Srbije

Izvor: Kurir, 22.Okt.2015, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) BRUKA OSLABLJENE ZVEZDE: Real se u Madridu poigravao sa šampionom regiona i Srbije

Tim trenera Radonjića izgubio je od prvaka Evrope (98:71) u meču drugog kola grupne faze.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala u Madridu 98:71 (22:6, 34:14, 26:21, 16:30), u utakmici drugog kola grupe A u Evroligi, što je najubedljiviji poraz Zvezde u Evroligi, ali ne i u klupskoj istoriji.

„Crveno-beli” u Ljubljani, 3. novembra 1963, izgubili sa 54 poena razlike (140:86). To je i dalje njihov najubedljiviji poraz, a slede Jugoplastika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << – C. zvezda 123:75 (1989/90), Radnički – C. zvezda 107:65 (1963), Lokomotiva (današnja Cibona) – C. zvezda 89:51 (1965)...

Inače kada je u pitanju čitava Evroliga najteži poraz doživela je 112:49 Budućnost u meču sa Sijenom (112:49) 2003. godine

Što se tiče utakmice u Madridu Zvezda je bila oslabljena zbog brojnih povreda, a Real je kontrolisao utakmicu od početka do kraja. Crveno-beli su u prvoj četvrtini dali samo šest poena, a primili 22, dok su na poluvremenu gubili čak 36 poena razlike, 56:20. Real je imao i 40 poena prednosti, a Zvezda je u finišu trojkama uspela malo da smanji prednost domaćina.

Jedini "dvocifreni" u Zvezdi bili su Maik Cirbes sa 14 poena i šest skokova, kao i Boriša Simanić sa 10 poena i četiri skoka. Marko Simonović, Marko Gudurić i Stefan Jović dali su po devet poena. Real je predvodio Džejsi Kerol sa 19 poena, dok je Gustavo Ajon postigao 16.

Tok utakmice

40. minut 98:71 - Kraj utakmice Real je pobedio, a u ekipi Zvezde se za sada niko nije povredio

38. minut 95:64 - Zvezda vodi u drugom poluvremenu, ali je utisak o igri i dalje prilično slab

34. minut 56:87 - Zvezda je uspela da smanji zaostatak za Realom, a tome najviše doprinose Jović i Simonović

Četvrta četvrtina

30. minut 82:41 - Real zadržava ubedljivo vođstvo iako je Cirbes postigao poslednje poene u četvrtini

29. minut 78:37 -Simonović i Lazić pogađaju prve trojke. Zvezda dolazi do daha, ali na drugoj strani nema odbranu

26. minut 30:74 - Tejić, Gudurić, Skorcanitis, Joocić i Tompson su postigli po dva poena za Zvwezdu u trećem kvartalu

24. minut 67:26 - Real i u nastavku diktira tempo i pokušava da se razigra za nastavak sezone, dok je utisak da igrači Zvezde imaju samo jednu želju. Da se meč završi.

Treća četvrtina

20. minut 56:20 - Igra Zvezde ne može da se opiše. jedino što je važno za Radonjića da meč u Madridu bude završen bez novih povreda. Ovo je negativni rekord Evrolige

16. minut 14:41 - Cirbes i Simanić su vezali dva napada Zvezde koja su završena poenima

14. minut 10:34 - Gudurić je pogodio bacanje i dvojku, pa sada srpski evroligaš ima dvocifren broj poena

12. minut 7:30 - Real sa jedne strane kupe sve promašaje pod oba koša, a sa druge pune koš Zvezde, koja je u ozbiljnom problemu

11. minut 6:25 - Kerol je ubacio prvu trojku na meču

Druga četvrtina

10. mimnut 6:22 - Real je ubedljivo dobio prvu četvrtinu, iako je Rudi Fernandez zbog simuliranja dobio tehničku grešku zbog simuliranja. Zvezda je posle prve deonice, imala indeks -7.

9. minut 5:19 - Igra se dosta ležerno jer prvak Evrope ima veliku prednost, a posle Tomsona trojku je pogodio Simanić

6. minut 2:13 - Real je raspoloženiji, brži i efikasniji na startu sezone

5. minut 2:6 - Tompson je zakucao za prve poene Zvezde u čijim redovima Mekel i Cirbes imaju dva faula

4. minut 0:6 - Real je bolje počeo meč, Zvezda bez koša

Prva četvrtina

Tok utakmice

21:45 - Igrači Zvezde u majicama sa natpisom Luka izdrži

Tokom zagrevanja za meč košarkaši srpskog evroligaša su istrčali u majicama sa natpisom "Luka izdrži" što je poruka za kapitena tima, koji je težepovređen i neće igrati ove godine

Ekipa trenera Dejana Radonjića u Madrid je otputovala sa mnogo kadrovskih problema, a uz to prvak Evrope će na ovoj utakmici imati imperativ pobede posle poraza u prvom kolu od Himkija nu gostima (70:84).

Crveno-beli će u Madridu biti bez kapitena Luke Mitrovića, koji je povredio koleno protiv Olimpije i sigurno neće igrati do kraja 2015. godine. Od ranije su povređeni Marko Tejić i Nemanja Dangubić, pa je jasno koliko težak posao čeka crveno-bele koji su Evroligu prošle nedelje otvorili ubedljivom pobedom protiv Strazbura 81:59.

21:00 - Radonjić: Real sa pravom ima najviše ciljeve u Evroligi

"Putujemo u Madrid sa mnogo problema u ovom trenutku, pre svega posle poraza u ABA ligi i povrede Mitrovića. Sa druge strane, Real Madrid je šampion Evrope, klub koji je osvojio sve što se moglo osvojiti prošle sezone", rekao je Radonjić.

On je dodao da se sastav aktuelnog šampiona Evrolige nije menjao i da Madriđani sa pravom i ove sezone imaju najviše ciljeve.

"Imaju kvalitetan sastav ove sezone i mogu da odbrane trofej. Osnova tima ostala je ista, poseduju veliki kvalitet i iskustvo. Sa pravom očekuju da će biti u finalu Evrolige ove sezone", zaključio je strateg beogradskog kluba.

20:45 - Laso: Bitna utakmica protiv Zvezde

Trener košarkaša Reala Pablo Laso rekao je da je utakmica protiv Crvene zvezde veoma bitna za njegov tim, posebno nakon poraza od Himkija na startu Evrolige.

"Nakon dve utakmice u gostima, narednih deset dana u Madridu će biti dobri za nas, da bismo se oporavili i vežbali u miru. Pretrpeli smo poraz na startu Evrolige i utakmica protiv Crvene zvezde je veoma bitna. Moramo da gledamo svoju igru, ali da maksimalno respektujemo protivnika", rekao je Laso.

On je naglasio je da Crvena zvezda gaji isti stil igre, iako je promenila tim u odnosu na prošlu sezonu.

"Marjanovićevo mesto zauzeo je Skorcanitis, koji je drugačiji igrač, ali sa sličnim karakteristikama. Sa Cirbesom u rotaciji, njihova igra se uglavnom zasniva na centre, koji odatle traže slobodne igrače na svim pozicijama", rekao je španski stručnjak.

Laso je dodao da je novo pojačanje "kraljevskog kluba" Džef Tejlor počeo da trenira, ali da nije siguran da li će biti u timu protiv Zvezde.

Centar Madriđana Gustavo Ajon istakao je da tim mora da napreduje svakog dana, kao i da će posebno težak zadatak za njega predstavljati činjica da će čuvati Sofoklisa Skorcanitisa.

"Tim mora da se kroz treninge i rad poboljšava svakog dana. Grupa nije laka i nema lakog protivnika. Crvena zvezda je veoma dobar tim pa ćemo morati da "radimo" svih 40 minuta. Zaustavljanje Skorcanitisa je izuzetno težak zadatak i biće veliki izazov za mene. Moraćemo timski da odigramo odbranu, jer ga je izuzetno teško zaustaviti u igri jedan na jedan", zaključio je Ajon.

Autor: Kurir sport
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.