VESTI IZ FRANCUSKE: Mesi se vraća u Barselonu, pristao je na smanjenje plate

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 13:31

VESTI IZ FRANCUSKE: Mesi se vraća u Barselonu, pristao je na smanjenje plate

Argentinac će dobijati ''samo'' 10 miliona evra.

 Fudbaler Pari Sen Žermena Argentinac Lionel Mesi pristao je da na kraju sezone potpiše ugovor sa Barselonom po kojem će u katalonskom klubu godišnje zarađivati 10 miliona evra, prenosi Radio Monte Karlo (RMC).

 - Mesi je pristao na radikalno smanjenje plate od čak 66 odsto, samo da bi opet mogao da zaigra za klub svog života. On će sada godišnje zarađivati 10 miliona evra po sezoni - navode francuski mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozivajući se na RMC.

Rukovodstvo Barselone je poručilo Mesiju da mora da poštuje finansijski fer-plej i istaklo da nije u mogućnosti da Argentincu ponudi veća primanja. Mesi bi, u slučaju da prihvati ovu ponudu, bio osmi fudbaler po godišnjoj zaradi u katalonskom klubu. On bi imao istu platu kao Feran Tores. Izvor iz RMC navodi da je ključnu ulogu u pregovorima imao bivši argentinski fudbaler Serhio Aguero.

RMC podseća da Al Hilal iz Saudijske Arabije nudi Mesiju višegodišnji ugovor u vrednosti od 540 miliona evra. Argentinac je igrao za Barselonu od 2000. do 2021. godine, a potom je zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao katalonski klub prešao u Pari Sen Žermen. On je za francuski klub odigrao 71 meč i postigao 31 gol uz 34 asistencije. RMC ističe da će Mesi 24. juna napuniti 36 godina, a najverovatnije bi tog dana mogao da potpiše ugovor sa Barselonom, koji će važiti od prvog jula.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret: Mesi već pronašao novi angažman?

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Maj.2023

Pristao na radikalno smanjenje primanja Nakon pisanja francuskog “L’Ekipa” prema kojem Lionel Mesi više ne želi da nosi dres Pari Sen Žermena, pojavila se informacija o njegovom povratku na mesto uspeha. Kako javlja “Radio Monte Karlo”, jedan od najboljih fudbalera današnjice pristao je...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.