VESELIN VUKOVIĆ: RAZBIĆEMO HRVATSKU!

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELIN VUKOVIĆ: RAZBIĆEMO HRVATSKU!

Trešće se u Švedskoj! Rukometna selekcija Srbije sutra putuje na Svetsko prvenstvo, s namerom da se ne obruka kao na prošlogodišnjem. Selektor Veselin Vuković na raspolaganju ima možda i najkvalitetniji tim u poslednjih nekoliko godina, a po svemu sudeći, na ovom turniru moći će da računa i na

Trešće se u Švedskoj!

Rukometna selekcija Srbije sutra putuje na Svetsko prvenstvo, s namerom da se ne obruka kao na prošlogodišnjem. Selektor Veselin Vuković na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << raspolaganju ima možda i najkvalitetniji tim u poslednjih nekoliko godina, a po svemu sudeći, na ovom turniru moći će da računa i na kapitena Mladena Bojinovića, koji je zalečio povredu kolena.

- Smatram da Mladen Bojinović, kao neko ko je odigrao najviše utakmica za nacionalni tim, treba da bude uz nas, bez obzira da li igra ili ne. Danas ćemo znati da li je spreman, ali kako dugo nije trenirao, pitanje je koliko će moći da igra - kaže selektor Vuković i dodaje:

- Od igrača zahtevam da pruže maksimum, a tada im ni u slučaju poraza niko ne može zameriti ništa. Nikoga ne potcenjujemo, ali ni precenjujemo, jer ova ekipa može svakog da pobedi. Nismo u situaciji da kažemo kako ćemo sve istamburati, ali ne vidim zašto ne bismo tresnuli Dance i Hrvate. Na velikom takmičenju je neophodno pobeđivati u kontinuitetu, a nama to nedostaje.

Selektor srpskog tima naglašava da pred rukometaše nije postavio visoke ciljeve i da je plasman u drugi krug takmičenja jedini zadatak.

- Odmah bih potpisao da u drugi krug odemo sa dva boda, i to ona iz susreta s Hrvatskom, ali ne treba zaboraviti da je selekcija Poljske na prošlom SP u drugi krug otišla bez boda i zatim osvojila medalju. U sportu je potrebno mnogo sreće i mi u Švedsku idemo da je tražimo - kaže Vuković.

Kolektivno u bioskop

Kompletan igrački kadar srpske reprezentacije večeras u 21 čas će u Tržnom centru „Ušće“ posmatrati projekciju filma „Montevideo, bog te video“, a za sutra je planiran put u Švedsku.

- Čuli smo da je u pitanju odličan film, a kako je ta fudbalska reprezentacija takođe išla na Svetsko prvenstvo, u tom detalju smo pronašli neku zajedničku crtu. Nadam se da će nam posmatranje tog filma učvrstiti ionako sjajnu atmosferu u ekipi i da će nam pomoći da u Švedskoj ostvarimo dobar rezultat - kaže selektor Veselin Vuković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.