VELIKA ČAST: Sakramento povlači dres Predraga Stojakovića! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Sep.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA ČAST: Sakramento povlači dres Predraga Stojakovića! (FOTO) (VIDEO)

Posle Vlada Divca Kingsi su odlučili da dres još jednog Srbina podignu na svod svoje arene

Srpska košarka poslednjih dana pronosi slavu naše zemlje širom sveta, a posle počasti koje su dobili reprezentativci osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu u Španiji, sada će još jedan igrač iz naše zemlje dobiti priznanje koje retko dobijaju igrači iz Evrope, a kamoli sa ovih naših prostiora.

Dres i broj Predraga Stojakovića u Sakramento >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Kingsima biće povučen iz upotrbe i u budućnosti će krasiti svod legendarne “Slip trejn arene” zajedno sa dresovima ostalih velikana koji su ostavili neizbrisiv trag noseći opremu ekipe iz Kalifornije. Ovo je u utorak zvanično objavio klub koji je najslavnije dane doživeo pod dirigentskom palicom Vlada Divca i Predraga Stojakovića.

Foto: Profimedia

Predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije je već ukazana takva čast kada je njegov broj “12″ povučen iz upotrebe, a sada će isto doživeti i dres sa brojem “16″ i slovima Stojaković iznada njega.

- Peđa Stojaković je bio instrument kojim se Sakramento upisao na mapu sveta. Kao jedan od izabrane grupe srpskih igrača u NBA, Peđa je utabao put mnogim košarkašima iz čitavog sveta. Priznanje njegovog vođstva biće poseban trenutak za navijače i čitavu organizaciju Kingsa, ali i kao podsetnik koji gradimo u Sakramentu – rekao je vlasnik Vivek Ranadiv.

Foto: wikimedia/Keith Allison

Bivši reprezentativac Jugoslavije je draftovan od strene Kingsa 1996. godine kao 14. pik na draftu, a tokom osmogodišnjeg boravka u Sakramentu odigrao je više utakmica za ovaj tim nego bilo koji drugi igrač u periodu otkad je franšiza u glavnom gradu Kalifornije.

Takođe nalazi se na prvom mestu po broju postignutih trojki u istoriji čitave franšize Kingsa (1,070) i po procntu uspešnosti sa linije za slobodna bacanja, a nalazi se na drugoj poziciji večne liste strelaca kluba sa 9,498 postignutih poena. Tri puta je bio o “Ol star” timu svoje konferencije, a dva puta je pobeđivao u brzom šutiranju trojki, a bio je pri Evropljanin kome je to pošlo za rukom.

Foto: AP/Tanjug

U nekoliko kategorija se nalazi u Top 10 liste najboljih igrača u istoriji NBA, a prvi je igrač u istoriji najjače lige na svetu koji je uspeo da postigne prvih 20 poena za svoj tim na jednom meču.

- Vreme koje sam proveo u Sakramentu bile su najbolje godine moje karijere i mog života. POnosan sam na ono što smo uradili i povezanost koj smo imali sa fanovima. Bila je čast igrati za Sakramento. Želeo bih da se zahvalim Viveku i čitavoj Kings porodici što su mi poželeli dobrodošlicu nazad na proslavu – rekao je Stojaković povodom predstojećeg događaja koji će biti upriličen 16. decembra kada Sakramento bude igrao protiv Oklahoma Siti Tandera.

Pomenimo još samo da je Stojaković svoju uspešnu NBA karijeru krunisao šampionskim prstenom sa Dalasom 2011. godine nakon čega se povukao iz profesionalnog igranja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.