VEČITI BRINU: Cedevita pravi paklen tim, stiglo JOŠ JEDNO veliko pojačanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 12:12

VEČITI BRINU: Cedevita pravi paklen tim, stiglo JOŠ JEDNO veliko pojačanje

Centar iz redova prvaka Evrokupa.

Posle duple krune u Sloveniji i polufinala ABA lige, Cedevita Olimpija ima visoke ambicije i pred narednu sezonu, u kojoj je očekuje i Evrokup.

Čelnici kluba u saradnji sa stručnim štabom, na čelu sa Juricom Golemcem, počeli su da stvaraju tim za narednu sezonu. Edo Murić je produžio ugovor, nedugo za njim i Alen Omić, a zatim je stiglo veliko pojačanje iz Virtusa.

Amar Alibegović koji je prošle sezone sa Virutusom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osvojio trofej u Evrokupu, a samim tim i plasman u Evroligu, odlučio je da promeni sredinu, jer želi da ima veću minutažu. Alibegović je brzo postigao dogovor sa čelnicima tima iz Ljubljane, a centar je potpisao ugovor na dve godine.

V sezoni, ki je za nami, je Amar Alibegović z Virtusom iz Bologne osvojil naslov prvaka @EuroCup.

Z izkušnjami dveh sezon igranja v Evropskem pokalu Amar zdaj prihaja v Ljubljano, kjer bo na pomoč priskočil ob doseganju ciljev v novi sezoni.#ZmajevoSrce | @Amar7Alibegovic pic.twitter.com/kBVKjBtwce

— Cedevita Olimpija Ljubljana (@KKCedOL) July 6, 2022

- Srećan sam što sam se pridružio klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da dođem u Ljubljanu i počnem da treniram. Želim da ostvarimo što više pobeda u svim takmičenjima naredne sezone -, rekao je Alibegović.

Alibegović je prošle sezone u Evrokupu prosečno postizao 5,3 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija. U italijanskom šampionatu prosek mu je bio 8,5 poena i četiri skoka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.