Izvor: RTS, 07.Nov.2020, 17:47

VAR tvrdi: Ovo je ofsajd!

VAR poništio pogodak Patrika Bamforda na utakmici između Kristala Palasa i Lidsa, u okviru osmog kola Premijer lige.
Patrik Bamford postigao je protiv Kristal Palasa gol za izjednačenje 1:1 u 17. minutu, ali ga je glavni sudija meča, na asistenciju VAR-a, poništio, na zaprepašćenje svih prisutnih.

Bamford je prihvatio loptu koju je poslao Klih, savladao golmana Guaitu, a posle "rutinskog" pregledavanja situacije od strane VAR sistema, utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se napadač Lidsa našao u ofsajdu.
Tačnije, Bamfordovo rame bilo je najbliže Guaiti, a prema propisima - svaki deo tela kojim je dozvoljeno da se odigra lopta računa se kada je dosuđivanje ofsajda u pitanju.
Možda je odluka VAR-a u skladu sa propisima, ali nikako u skladu sa duhom fudbalske igre.
Posle nekoliko ponovljenih snimaka apsolutno niko nije bio ubeđen u odluku "Video sudijskog pomoćnika", ali gol je i definitivno poništen.
Pogledajte fotografiju i procenite sami.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hodžson spustio Bijelsu na zemlju na "Selharst parku"! (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Nov.2020

Odlična partija Kristal palasa protiv Lidsa večeras...Pobeda Kristal palasa u duelu protiv Lidsa u Premijer ligi Engleske, bilo je ubedljivih 4:1 (3:1)...Ekipa Roja Hodžsona je povela u 12. minutu preko Skota Dana koji je fantastično skočio u kaznenom prostoru nakon asistencije Ezea, smestio loptu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.