VAR smejurija u Albaniji FOTO

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 18:29

VAR smejurija u Albaniji FOTO

VAR tehnologija izazvala je dosta pažnje i polemike tokom susreta Albanije i Češke u kvalifikacijama za EURO.

Albanci su slavili (3:0), prišli na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, ali trijumf nad Česima mogao je da bude ubedljiviji.

Igrao se 82. minut kada je Arbnor Muja izašao sam pred gol Češke i pogodio za 4:0, međutim, oglasile su se sudije iz VAR sobe i poništile taj pogodak.

Na ponovljenom snimku je praktično bilo jasno da je gol regularan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi način na koji su linije povučene izazvale šok.

Holanđanin Rob Dieperink je zemljaku Makeliju sugerisao da je gol neregularan zbog ofsajda, ali ostaje nejasno kako niko iz sobe nije shvatio da su linije loše povučene.

Oni nisu liniju povukli prateći liniju na centru terena već su spojili dvojicu igrača Češke iako je jedan od njih bio očigledno bliži golmanu što znači da je drugi defanzivac u toj priči potpuno nebitna karika.

Nema sumnje da će UEFA ovu grešku ispitati i sankcionisati odgovorne za propust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.