VAR doneo đavolima četvrtfinale, Porto posle produžetaka eliminisao Romu

Izvor: RTS, 06.Mar.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAR doneo "đavolima" četvrtfinale, Porto posle produžetaka eliminisao Romu

Ekipa Mančester junajteda učinila je nemoguće, nadoknadila minus od dva gola iz prvog meča i eliminisala Pari Sen Žermen iz Lige šampiona. VAR tehnologija donela "đavolima" penal u sudijskoj nadoknadi, za konačnih 3:1. Porto posle produžetaka savladao Romu sa 3:1 i plasirao se među osam najboljih. Odlučujući pogodak postignut sa bele tačke, posle pregledavanja VAR snimka.
Prvi put u istoriji Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampiona VAR tehnologija je manje-više direktno odlučila ko će u narednu rundu takmičenja. Junajted je herojski dočekao svojih pet minuta (iako je sudijska nadoknada trajala duže) i pogotkom Rašforda sa bele tačke eliminisao ekipu Pari Sen Žermena.

Penalu Rašforda prethodila je hrabra odluka slovenačkog sudije Damira Skomine, koji je na intervenciju VAR sobe pregledao snimak i ustanovio da je lopta pogodila u ruku Kimpembea u kaznenom prostoru Parižana.
Napadač „đavola" bio je pribran i postigao treći gol za svoj tim u Parizu, čime je Mančester junajted napravio jedan od najvećih preokreta u novijoj istoriji fudbala (prvi meč u Mančesteru PSŽ dobio rezultatom 2:0).
Uspeh ekipe Olea Gunara Solskjera je veći ako se uzme u obzir činjenica da su „đavoli" u Pariz doputovali bez „pola" ekipe.
Doduše, i PSŽ je bio oslabljen neigranjem Nejmara, Kavani je ušao u samom finišu meča, ali se mnogo više očekivalo od Tuhelovih momaka, što zbog kvaliteta koji nesumnjivo poseduju, što zbog ozbiljne rezultatske prednosti iz prvog meča. 
Ali, da krenemo redom.
Već u drugom minutu meča na „Parku prinčeva" veliku grešku Kerera iskoristio je Lukaku i doneo prednost gostima.
Usledio je brz odgovor i gol Bernata, posle sjajne asistencije Mbapea, da bi u 30. Lukaku iskoristio još jednu grešku Parižana i postigao još jedan pogodak. Rašford je snažno šutirao, Bufon početnički odreagovao, a Belgijanac sproveo loptu u mrežu.
Bio je PSŽ bolji rival tokom većeg dela utakmice (posed lopte 70/30 u korist domaćina), napadao i imao bolje prilike za gol. Najbolju su propustili Mbape i Bernat u 84. minutu.
A onda je usledio sporni momenat, VAR tehnologija pokazala je svoje najbolje, za neke i najsurovije lice, pa će se Solskjer sa svojim momcima na Ostrvo vratiti sa štitom u rukama.
Porto posle produžetaka eliminisao Romu, VAR ponovo u glavnoj ulozi
Porto je savladao Romu sa 3:1 posle produžetaka i plasirao se među osam najboljih u Ligi šampiona.
Sličano kao u Parizu, učesnik četvrtfinala odlučen je posle sugestije iz VAR sobe. Dosuđen je penal za Porto u 117. minutu utakmice, a Teljes je bio siguran izvođač najstrože kazne.
Posle 90 minuta utakmice bilo je 2:1, čime je Porto nadomestio prednost „vučice" iz prvog meča.
Domaćin je poveo golom Soareša u 26. minutu, da bi izjednačio Danijele de Rosi sa bele tačke u 37. minutu. Da li je potrebno dodati da je i u ovoj situaciji konsultovan VAR sistem?
Produžetke je Portu doneo Marega u 52. minutu, a to je napadaču iz Malija bio gol na šestoj uzastopnoj utakmici u Ligi šampiona.
Ušlo se u produžetke, a Teljes je svojim pogotkom doneo novo četvrtfinale Portu, dok se Roma, posle polufinala prošle sezone, nešto ranije oprašta od elite.
Zanimljivo je da je sudija Čakir još jednom konsultovao VAR, ali je u 121. minutu utakmice odlučio da Marega nije faulirao Šika, pa nije bilo promene rezultata.
Ovako je proteklo "VAR veče" u Ligi šampiona: 
23.37 – Kraj meča, Porto je savladao Romu sa 3:1 i plasirao se u četvrtfinale!
23.29 – GOL! Teljes je siguran sa bele tačke i donosi prednost Portu od 3:1 u 117. minutu!
23.28 – Još jedna VAR odluka, penal za Porto u 116. minutu utakmice!
22.57 – Kraj u Parizu, Mančester junajted je u četvrtfinalu, savladavši u revanšu ekipu PSŽ-a sa 3:1.
22.55 – Produžeci u Portu! Porto je posle 90 minuta anulirao prednost Rome iz prvog meča (2:1).
22.51 – GOOOL! Rašford siguran sa bele tačke, Mančester vodi 3:1 i ima rezultat koji ga vodi u četvrtfinale!
22.49 – Penal za Mančester junajted u 91. minutu utakmice!
22.48 – Sudija Skomina pregleda VAR snimak i pokušava da utvrdi da li ima elemenata da dosudi penal za Junajted.
22.42 – U Portu domaćin i dalje vodi 2:1. Sve smo bliži produžecima, iako je ostalo da se igra još desetak minuta.
22.41 – Velika šansa za PSŽ u 84. minutu. Mbape je izašao sam pred De Heu, ali je španski golman uspeo da interveniše. U nastavku akcije, Bernat pogađa stativu.
22.14 – I PSŽ postiže pogodak, tačnije Di Marija, ali je on poništen zbog ofsajda argentinskog fudbalera.
22.13 – GOL! Porto ponovo vodi protiv Rome, Marega je strelac u 53. minutu. U slučaju da ostane ovaj rezultat, igraće se produžeci na "Dragau".
22.06 – Počelo je drugo poluvreme i u Portu.
22.03 – Nastavljen je meč na "Parku prinčeva".
21.50 – Poluvreme i u Portugaliji, Porto – Roma 1:1.
21.47 – Poluvreme u Parizu, Mančester junajted vodi 2:1.
Iako je PSŽ mnogo bolji rival, gosti sa Ostrva su iskoristili greške odbrane "svetaca" i imaju prednost na poluvremenu, koja im daje za pravo da se nadaju da mogu do iznenađenja i plasmana u četvrtfinale.
21.37 – GOL! Roma stiže do izjednačenja, De Rosi je precizan sa bele tačke.
21.36 – Penal za Romu! Sudija Čakir će iskoristiti VAR tehnologiju. 
21.31 – GOOOL! Junajted ponovo vodi od 30. minuta, ponovo je strelac Lukaku! Rašford je pokušao snažnim udarcem iz daljine, Bufon nespretno odreagovao, a na odbijenu loptu natrčao Lukaku.
21.27 – GOL! Porto vodi protiv Rome od 27. minuta, strelac je Soareš! Ovim rezultatom portugalska ekipa ide među osam najboljih u takmičenju.
21.12 – GOOOL! PSŽ ekspresno dolazi do izjednačenja, u 12. minutu strelac je Bernat! Mbape je asistent, a Španac ostaje sam na drugoj stativi i sprovodi loptu u mrežu.
21.02 – GOOOL! Janjted vodi od drugog minuta, strelac je Lukaku! Kerer je pogrešio, predao loptu Belgijancu, koji obilazi Bufona i donosi prednost "đavolima".
21.00 – Počeli su mečevi u Parizu i Portu.
20.00 – U sledećim sastavima utakmicu će početi Porto i Roma:

Porto: Kasiljas, Militao, Pepe, Danilo, Otavio, Felipe, Korona, Soareš, Erera, Teljes i Marega;
Roma: Olsen, Karsdorp, Žezus, Manolas, Kolarov, Markano, De Rosi, Zaniolo, Nzonzi, Peroti i Džeko.
19.55 – Poznati su sastavi timova za meč u Parizu:

PSŽ: Bufon, Kimpembe, Kerer, Silva, Markinjos, Dani Alveš, Verati, Bernat, Draksler, Di Marija i Mbape;
Junajted: De Hea, Šo, Smoling, Baji, Lindelef, Jang, Mektomini, Fred, Pereira, Rašford i Lukaku.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   Coronavirus

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meč koji će Dragao dugo pamtiti! Porto ide dalje, Roma ide kući!

Izvor: B92, 06.Mar.2019

Fudbaleri Porta savladali su Romu na svom stadionu rezultatom 3:1 nakon produžetaka i plasirali se među osam najboljih ekipa Evrope...Fudbaleri Porta odigrali su sjajan meč na svom stadionu protiv Rome, nakon regularnih 90 minuta, Porto je slavio rezultatom 2:1 pa se otišlo u produžetak, gde su...

Nastavak na B92...

Junajted šokirao Pariz, sa juniorima do četvrtfinala!

Izvor: B92, 06.Mar.2019

Fudbaleri Mančester junajteda priredili su veliko iznenađenje. Posle 0:2 kod kuće, pobedili su Pari Sen Žermen u Parizu sa 3:1 i prošli u četvrtfinale!..Neverovatan meč Lige šampiona u Parizu rešen je u trećem minutu nadoknade vremena kada je Markus Rašford iz jedanaesterca postigao gol odluke...Dva...

Nastavak na B92...

Nejmarov izraz lica koji će dodatno popraviti raspoloženje navijačima Mančestera (foto)

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2019, 00:25

Mnogi su ovo čekali da vide...Nejmar je došao u Pari Sen Žermen da osvoji Ligu šampiona kao vođa tima, ali se povredio u meču protiv Strazbura i morao je da odsustvuje sa mečeva protiv Mančester junajteda...Bez njega, nisu mogli...Nejmar je danas sa tribina gledao utakmicu protiv Mančester junajteda,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.