Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 23:09

VAR, Realov neprijatelj broj 1: Za 20 sekundi od penala za titulu do penala za gubitak titule (VIDEO)

Sudija pokazao na jedanaesterac za Madriđane, pa promenio na kazneni udarac za Sevilju – 2:2

Na ionako dramatičnu završnicu prvenstva Španije, kulminacija se dogodila u 74. minutu utakmice u Madridu. Bilo je to tridesetak sekundi koje je cela zemlja, ma i cela fudbalska planeta, stojeći gledala raširenih usta.

U centru pažnje bio je sudija Hoze Luis Munuera, koji je pokazao da je čovek od integriteta, ali i povelike hrabrosti.

Bio je korner za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sevilju, ceo tim je otišao pred gol Reala. Usledila je kontra Madriđana, Benzema je obišao golmana, koji ga je oborio. Munuera je odmah pokazao na penal. A, onda je usledio poziv iz VAR sobe da mora da pogleda nešto. Pustili su mu snimak upravo kod tog kornera. Lopta je posle centaršuta udarila u ruku Militaa. Kao da se vazduh u sekundi zaledio. Šta li će Munuera odlučiti? Hoće li imati petlju da Realu iz ruku otme pehar koji je jednom rukom držao Benzema koji se spremao da šutne penal i da popne svoj klub na prvo mesto tabele?

Čovek od digniteta. Munuera je pokazao da je penal. Za Sevilju! I samo tih tridesetak sekundi, dok se lopta nije ni kretala po terenu, sve se okrenulo naglavačke za Real. Osetio je miris pehara u rukama, a onda mu je Ivan Rakitić, bivši as Barselone, koji je rutinski pogodio sa 11 metara, praktično pečatirao kraj šampionske trke. Gol za 2:1 za Sevilju.

Pogodio je Eden Azar dva minuta pre kraja za 2:2, ali taj bod je kiselo grožđe, slaba je uteha Kraljevskom klubu za propuštenu šansu da se popne na čelo tabele i diktira ritam u završnih 270 minuta sezone.

Tri kola pre kraja Atletiko je na dva boda više od Reala. Matematika kaže da je sve moguće, ali u praksi teško da Kraljevski klub može da ostavi iza sebe i Barsu i gradskog rivala sa Vande Metrpolitano. Imao je „meč loptu“, promašio je.

A, šta bi tek bilo da je Sevilja u prošlom kolu slavila u Bilbau... Večeras bi pobedom do koje su je delila dva minuta, bila druga, bod iza Atletika. Mada, ko zna da li bi se sve tako odvijalo da je u Baskiji upisala tri boda.

Što se same utakmice tiče, videlo se da je Real na ivici mogućnosti. Skoro mesec dana igra utakmice u domaćem prvenstvu i u Ligi šampiona sa skraćenom rotacijom, a svaka je bila „na život i smrt“. Bilo bi istinski herojsko delo da je u takvim okolnostima došao do titule prvaka. Istina, nije još gotovo, ko zna šta nam sve nose tri završna kola.

Uglavnom, nije Real igrao dobro, maltene je bacio prvo poluvreme u vodu, a još ga je Sevilja kaznila golom Fernanda. U drugom delu su Madriđani bili bolji, imali su veliku šansu preko Vinisijusa, da bi tri minuta kasnije Asensio izjednačio samo što je zakoračio na teren.

I sedam minuta kasnije – krešendo. Druge bi to totalno ubilo, ali Real je ipak najveći klub na svetu. Nema plakanja, kukanja, jurenja za sudijom. Posle penala istim ritmom, kao da se ništa nije desilo. Na kraju je došao do izjednačenja. Imao je i Kazemiro šut za pobedu. Nije pogodio. Bod kao slamka nade ostaje Kraljevskom klubu pred finiš sezone.

PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Elče 2:0 (0:0)

/Elustondo 72, Ojarzabal 90+2/

Subota

Alaves - Levante 2:2 (1:2)

/Pons 30, Hoselu 88 - Morales 36,42/

Barselona - Atletiko Madrid 0:0

Kadiz - Ueska 2:1 (2:1)

/Mauro 43, Lozano 45+3 - Rafa Mir 45+1/

Bilbao - Osasuna 2:2 (1:1)

/Morsiljo 1, Sanset 62 - Brašanac 12, Budimir 89/

Nedelja

Hetafe - Eibar 0:1 (0:0)

/Resio 89 penal/

Valensija - Valjadolid 3:0 (1:0)

/Gomez 45+1, 48, Koreja 89/

Viljareal – Selta 2:4 (1:3)

/Gomez 25, Moreno 87p – Mina 19,34p, Mendez 45p, Solari 57/

Real Madrid – Sevilja  2:2 (0:1)

/Asensio 67, Azar 94 – Fernando 22, Rakitić 78p/

Ponedeljak

21.00: (1,83) Betis (3,50) Granada (4,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.