Uživo, prvi meč polufinala: Povreda Gagića, Partizan - Radnički 42:27

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, prvi meč polufinala: Povreda Gagića, Partizan - Radnički 42:27

Košarkaši Partizana i Radničkog iz Kragujevca od 19 časova igraju prvi meč polufinala Superlige, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs

Partizan je ligaški deo sezone završio na prvoj poziciji, Kragujevčani na četvrtoj, a u finaleće se plasirati tim koji stigne do dva trijumfa.

Druga četvrtina u toku

Da nije bilo izmena kojima je pribegao trener Duško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vujošević, ali i izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja, teško da bi Radnički, koji nije briljirao, uspeo da smanji zaostatak na jednocifren broj, no više pažnje do pola pune hale Pionir izazvala je povreda Partizanovog centra Đorđa Gagića. On je u 14. minutu u odbrani mirno sačekao Mlađanov dvokorak, tom prilikom je dobio lakat u stomak pa je, usled bolova, tek uz pomoć saigrača uspeo da se domogne klupe.

Ipak, nije to omelo crno-bele, u čiju je petorku ušao mladi Andrić, pa je uz šut 12/18 za dva poena, a razigranu kompletnu spoljnu liniju, prednost narasla na 42:27 u 17. minutu.

Prva četvrtina: Veliki nalet crno-belih

Gosti su bolje otpočeli duel u hali Pionir, kako zbog dobre zonske odbrane, tako zbog Birčevićevih i Marinovićevih pogodaka, pa se na prvo vođstvo Partizana čekalo do četvrtog minuta, kada je Bertansova trojka donela 9:8 braniocu trofeja.

Ipak, kako se Marko Marinović razigrao, njegova druga trojka omogućila je Radničkom da stigne do 11:12 na polovini prve deonice, najavivši tako da crno-bele ne čeka lak zadatak, kao kada su u ligaškom delu u dva navrata pobedili ovog rivala.

No, kako je vreme odmicalo, Partizan je sve bolje nalazio rešenja za zonu suparnika, prodori kroz sredinu "navlačili" su skoro celu odbranu gostiju na igrača koji ima loptu, a uvek bi jedan ili dvojica domaćih ostajali usamljeni, pa bi usledila asistencija i lagan pogodak. Uradio je to Dalo, potom zakucavanjem Musli, a kada je Birčević dobio tehničku grešku, prednost šampiona je u devetom minutu narasla na devet poena razlike, a na isteku prve deonice bilo je velikih 27:14 jer su poentirali iz kontranapada i Pavlović i Bogdanović.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo, prvi meč polufinala: Povreda Gagića, Partizan - Radnički 47:30

Izvor: Blic, 07.Jun.2014

Košarkaši Partizana i Radničkog iz Kragujevca od 19 časova igraju prvi meč polufinala Superlige, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs..Partizan je ligaški deo sezone završio na prvoj poziciji, Kragujevčani na četvrtoj, a u finaleće se plasirati tim koji stigne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.