Uživo, finale Kupa: Drama u finišu, Crvena zvezda - Radnički 11:11

Izvor: Blic, 26.Jan.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, finale Kupa: Drama u finišu, Crvena zvezda - Radnički 11:11

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog Kon Tiki igraju finale nacionalnog Kupa na bazenu Tašmajdan, a borbu za trofej možete uživo da pratite uživo uz Blicsport.rs. Posle prvog poluvremena crveno-beli vode sa 6:5 (3:2, 3:3).

Tribine beogradskog bazena bile su tesne da prime sve koji su želeli da gledaju uživo ovaj meč, pa je stotinak navijača ostalo ispred.

Crveno-beli brane trofej, a u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su lako potopili Vojvodinu sa 16:6, dok su se Kragujevčani domogli prvog finala Kupa pobedom nad Partizanom od 9:7.

Radnički je u finalu poveo iz prvog napada, pošto je Korolija umakao Rađenu na sidru i asistenciju Markovića pretvorio u 0:1. Burića je stativa sprečila da udvostruči prednost, a Zvezda je iskoristila prvog igrača više i izjednačila na 1:1 udarcem Prlainovića sa distance.

Zakazala je odbrana crveno-beli prilikom jednog odbitka u trećem minutu, pa je Filip Filipović pronašao Markovića, koji je iz slične situacije kao kod prvog gola vratio prednost Kragujevčanima (1:2). Uspeo je Šefik ubrzo da upiše prvu odbranu, a na drugoj strani se Marko Avramović sa nezgodne strane pobrinuo za novo poravnanje.

Na 72 sekunde pre kraja prve četvrtine, Zvezda je prvi put povela pošto je Prlainović presekao jednu loptu, gosti su zatim ostali sa igračem manje, a Strahinja Rašović je sa distance pogodio gornji levi ugao za 3:2.

Drugu deonicu otvorio je Marković drugim golom za novo izjednačenje, u sledećem napadu Vukčević je sjajnom šraubom ispisao 4:3 na semaforu, da bi na isti način Zloković matirao Šefika u prvoj narednoj akciji.

Igralo se brzo na obe strane, crveno-beli su opet poveli sa igračem više pošto je levoruki Vapenski pogodio mrežu Radiću uz bližu stativu, ali je odmah uzvratio Filipović kada je Radnički imao brojčanu prednost (5:5).

Minut pre kraja prvog poluvremena viđen je najlepši gol na meču - Prlainović se pored Burića oslobio za šut, video gde je Radić i maestralno ga lobovao za erupciju oduševljenja na tribinama.

I na početku treće četvrtine su Kragujevčani imali prvi napad, ali je Šefik zaustavio pokušaj Ćirića sa nezgodne strane. Usledio je po neuspešan napad na obe strane, da bi sevnula kontra crveno-belih sa igračem više, Viktor Rašović je pronašao Vapenskog na desnoj strani a on snažnom dijagonalom povisio na 7:5.

Tako je jedna ekipa prvi put u finalu imala dva gola prednosti koja nije dugo trajala, jer je u sledećem napadu Filipović smanjio na 7:6, ali je Viktor Rašović posle asistencije upisao i pogodak za novih plus dva. Njegov brat Strahinja bio je zaslužan za najveću prednost na meču, pošto je u 23. minutu bukvalno pocepao mrežu udarcem u donji desni ugao - 9:6.

Kapiten Radničkog Filipović nije dozvolio da se domaćin potpuno rezultatski odlepi i odličnim golom iz okreta sa velike udaljenosti smanjio na 9:7 pred ulazak u poslednju deonicu.

Svaki put su vaterpolisti kragujevačkog tima prvi doplivali do lopte, a kada se to desilo na početku odlučujućeg perioda, Đorđe Filipović je vratio neizvesnost u finale (9:8). Na drugoj strani je Zvezda preko američkog centra Džona Mana, sa igračem višem, došla do 10:8, a zatim je Šefik maestralno odbranio peterac Filipu Filipoviću.

Njegova intervencija je jedan od ključnih trenutaka na meču, jer je u narednom napadu Vapenski iz okreta, pet i po minuta pre kraja povisio na 11:8. Smanjili su Kragujevčani preko Đorđa Filipovića, ali je onda opet zablistao Šefik i to u dva navrata kada je rival bio brojčano jači, zaustavio pokušaje Filipa Filipovića, pa su gosti propustili priliku da se potpuno vrate na tri minuta do kraja.

Ono što nije njemu pošlo za rukom, jeste njegovom prezimenjaku Đorđu, koji je 120 sekundi pre kraja vratio neizvesnost (11:10), Vukčević je iz izgledne prilike sa sidra šutirao preko prečke, a Burić izjednačio na 11:11 minut pre kraja.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnički: Gol Šefika je neregularan, tražimo ponavljanje utakmice

Izvor: Sportal.rs, 27.Jan.2014, 09:53

Finale Kupa Srbije u vaterpolu završeno je pobedom Crvene zvezde, ali je nakon uzbudljivog meča na bazenu "Tašmajdan" od strane Radničkog Kon Tiki uložen prigovor.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.