Uživo: Završnica na Vračaru, Rad - Zvezda 1:1!

Izvor: Blic, 04.Dec.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Završnica na Vračaru, Rad - Zvezda 1:1!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u 14. kolu Jelen Superlige ekipu Rada sa 2:1 a preokret crveno-belih ozvaničio je Andrija Kaluđerović golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Utakmica na Vračaru imala je mnogo drugačiju uvertiru od mnogih Zvezdinih. Najpre u vidu teškog poraza u "večitom derbiju”, koji je omogućio Partizanu da uveća bodovnu prednost na "+7”, potom u vidu sve češćeg pominjanja mogućeg povratka Dragana Džajića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na čelo kluba sa Marakane, a onda je sve začinjeno srčom po terenu Obilića dva dana pred utakmicu, na koju pristalice Rada nisu htele da dođu jer su želele da se meč odigra na Banjici, gde se i nalazi stadion "građevinara”. Na sve to, uzdrmana ekipa crveno-belih, pod pristikom zbog neuspeha u meču sa Partizanom, a u strahu od novog neuspeha, dugo je tražila odgovor na konkretan nastup rivala.

Rad je prepustio ekipi Roberta Prosinečkog inicijativu, ali je potpuno odsekao "krila” lepršavoj igri jer su Mikić po desnoj i Vešović po levoj strani bili čuvani na najvišem nivou, a kako neprimetnom Borhi i ne mnogo boljem Evandru nije polazilo za rukom da organizuju dobre prilike za Mezengu, sve se svodilo na individualne pokušaje u završnici. Najčešće - bezuspešne, pa makar u početku delovale opasno, poput nekih Lazovićevih driblinga.

Na drugoj strani terena "građevinari” su pretili konkretnije. Iz odlične odbrane brzo su se transformisali u napad, predvođeni Predragom Lukom, a iako su neke od šansi da matiraju Bajkovića prokockali, oko 3.000 gledalaca je ipak videlo opasniji Rad, koji je za takav svoj nastup nagrađen i golom. Ivan Rogač je u 39. minutu ostao potpuno sam na sedam metara, a udarac iz ugla je iskoristio da glavom dovede ekipu iz Banjice u zasluženo vođstvo.

Povratak iz svlačionica doneo je nešto žustriji nastup crveno-belih, koji su počeli brže da se oslobađaju lopte, što je dovelo i do njenog boljeg kruženja oko pokretljivog bedema domaćih. On je počeo da popušta pred takvim naletima, ali ne na duže od dve, tri sekunde po jednoj Zvezdinoj akciji, pa je vremena za postizanje gola bilo jako malo jer su i kapiten a golman Danilović, ili njegovi saigrači iz poslednje linije, odmah ispravljali malobrojne greške saigrača. Ipak, spasa za "građevinare” nije bilo u 59. minutu kada je posle jedne gužve Evandro odigrao dupli pas sa Borhom, a onda iskosa sa desne strane zatresao mrežu Rada.

Krenula je tada Zvezda na sve ili ništa, rezervista Dimitrijević je probao da bude kreativniji od Vešovića, u igru je ušao i Kaluđerović umesto neprimetnog Mezenge, ali sem potpune dominacije u vremenu poseda lopte, kao i čuvenog proizvoda srpskog fudbala, "bunarenja” dugim loptama, do 93. minuta nije viđeno mnogo toga vrednog pažnje.

Robert Prosinečki, koji sve vreme od dolaska u Zvezdu insistira na "igri po zemlji”, dodavanjem od noge do noge, konačno je video jednu takvu akciju i to kada je bilo najpotrebnije, a kada su mnogi mislili da je sve gotovo: Evandro je pred sam kraj utakmice u levo odigrao do Petkovića, ovaj u sredini uposlio Kaluđerovića, a Zvezdin golgeter uklizao - i vrhom kopačke sa osam metara poslao loptu u bliži ugao gola Rada za konačnih 2:1 u korist Zvezde, koja je ponovo na "-7” u odnosu na Partizan.

Povezane vesti: Rad spreman da iznenadi Zvezdu Uklonjeno staklo sa terena, Zvezda stiže na Vračar Prosinečki: I dalje verujem u titulu Zvezdi 800 ulaznica za utakmicu sa Radom Rad i Zvezda igraju na stadionu Obilića, navijači "građevinara" neće na Vračar
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delije zovu Džajića (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 04.Dec.2011

Navijači Crvene zvezde su pred početak i tokom utakmice sa Radom u 14. kolu Jelen Superlige Srbije jasno poručile da žele da se na "Marakanu" vrati legendarni Dragan Džajić.

Nastavak na Sportal.rs...

Kaluđerović srušio Rad u poslednji čas

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2011

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad na Vračaru rezultatom 2:1 u meču 14. kola Jelen Superlige Srbije...Prednost "građevinarima" doneo je Rogač u 39. minutu, dok je izjednačenje crveno-belima doneo Evandro na isteku jednog sata igre. Velika tri boda Zvezdi doneo je Andrija Kaluđerović golom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.