Uživo: Spektakl u Madridu, sudija izbegao linč, Ronaldo izjednačio, Atletiko - Real 2:2

Izvor: Blic, 02.Mar.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Spektakl u Madridu, sudija izbegao linč, Ronaldo izjednačio, Atletiko - Real 2:2

Sve što od fudbala može da se traži, viđeno je u prvom poluvremenu madridskog derbija: žestoka, na momente i preoštra borba na svakom delu terena, tri gola, od čega jedan fantastičan i preokret Atletika protiv silnog Reala (2:1) u 26. kolu Primere.

Počelo je kao u najboljem snu za "kraljevski klub", jer je Benzema posle 134 sekunde zatresao mrežu gradskog rivala. Di Marija je centrirao sa desne strane, a francuski napadač na drugoj stativi izbegao ofsajd zamku i prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put u karijeri matirao Kurtou, tek u sedmom nastupu u madridskom derbiju.

Vodeći gol Reala bio je uvod u pravi mali rat na "Visente Kalderonu". Prštalo je na svakom delu terena, nisu birali način da udare jedni druge kao nedavno u polufinalu Kupa kralja, a "tuču" su započeli Raul Garsija i Serhio Ramos prvim od brojnih duela.

Atletiko je u 10. minutu oštećen za penal, jer je Ramos potkačio Dijega Koštu u svom kaznenom prostoru, ali je sudija Fereiro pokazao žuti karton Ardi Turanu zbog protesta, a ne na belu tačku.

Najubojitiji "jorgandžija" bio je na meti i ratobornog Ćabija Alonsa, što glavni arbitar takođe nije video, ali je zato dozvolio Košti da mu iz ruku uzme konzervu koja je doletela sa tribina, upravo kada nije svirao penal.

Potom je i Huanfran nagazio Ronalda na koleno posle jednog duela, do sredine prvog poluvremena je bilo teško prebrojati sve prekršaje, pa se i Pepe našao na travi kada je Suarez oborio defanzivca Reala, koji to uglavnom čini.

Da sve ne bude samo na tenzijama i varnicama pobrinuo se Benzema kada je uhvatio volej i naterao Kurtou da se istakne, a onda je eksplodirao "Visente Kalderon" u 28. minutu - Arda Turan je pronašao Kokea koji je ostao zaboravljen na desnoj strani i neometan poslao loptu u surpotan ugao ispod ruke Dijega Lopeza za 1:1.

Pepe je nedugo zatim i drugi put završio na travi posle duela sa Godinom, ali su obojica dobila žuti karton, dok je portugalski štoper pokušao da odglumi žestok faul.

Spektakularno poluvreme u madridskom derbiju, u kom su nevidljivi bili Ronaldo i Bejl, zaokružio je Gabi fantastičnim pogotkom sa skoro 30 metara odakle je poslao "bombu" iza leđa nemoćnog Dijega Lopeza, koji je drugi put kapitulirao, a mogao još jednom da nije sjajno intervenisao u situaciji 1 na 1 sa imenjakom Koštom pre pogotka za preokret.

Tenzije se nisu smirile ni u drugom poluvremenu, već je nastavljeno u istom, žestokom ritmu. Benzema i Košta su imali šanse da promene rezultat, kao i Bejl čiji je lukav udarac glavom zaustavio Kurtoa, ali su varnice opet bile u prvom planu.

Tražile su "jorgandžije" penal u 65. minutu kada je Arbeloa oborio Dijega Koštu koji je zaradio žuti karton zbog simuliranja po mišljenju sudije Fereira, a on je toliko razbesneo jednog od krupnih pomoćnika Dijega Simeonea i nasrnuo na arbitra, pa su sedmorica morala da ga smiruju.

Sudijama je bilo izuetno teško da drže meč pod kontrolom, jer se ludilo na terenu nije smirivalo, a Atletiko je mogao da reši pitanje pobednika kada je Turan tukao glavom sa leve strane, ali je Lopez izvukao loptu iz gornjeg ugla.

Osam minuta pre kraja Ronaldo je pokazao zašto je najbolji na svetu - nigde ga skoro nije bilo ceo meč, imao je samo dva pokušaja iz slobodnjaka, a onda se našao na pravom mestu kada je Karvahal ubacio loptu u kazneni prostor domaćina i iz prve pogodio donji levi ugao za 2:2.

Betis se istrošio na gostovanju Rubinu u Ligi Evrope, jer je u Kazanju sa 2:0 obezbedio plasman u osminu finala, što je Viljareal iskoristio na svom terenu, ali ne u potpunosti, u prvom meču nedeljnog programa.

Bili su domaćini nadomak pobede golom Bruna u 71. minutu iz penala, a Betis je u završnici došao do boda. Prvo je Viljareal ostao sa desetoricom jer je Uče dobio drugi žuti karton u 80. minutu, a onda je Kastro udarcem glavom doneo Betisu bod. Ova ekipa je uspela samo da prekine niz od tri poraza u Primeri, u kojoj je poslednja sa tek 15 bodova.

Primera, 26. kolo:

Petak:

Atletik Bilbao - Granada 4:0 (2:0)

(Aduric 6, 18, 74 pen., Gurpegi 80)

Subota:

Malaga - Valjadolid 1:1 (0:0)

(Santa Kruz 13 - Larson 30)

Levante - Osasuna 2:0 (2:0)

(Pape Diop 4, Ruben Garsija 42)

Hetafe - Espanjol 0:0

Elče - Selta 1:0 (0:0)

(Žil 85)

Nedelja:

Viljareal - Betis 1:1 (0:0)

(Bruno 71 - Kastro 85)

U toku:

Atletiko Madrid - Real Madrid 2:2 (2:1)

(Koke 28, Gabi 45+1 - Benzema 3, Ronaldo 82)

19:00 Sevilja - Real Sosijedad

21:00 Barselona - Almerija

21:00 Rajo Valjekano - Valensija

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spektakl u Madridu: Ronaldo sprečio poraz, sudija izbegao linč i konzervu!

Izvor: Blic, 02.Mar.2014

Sve što od fudbala može da se traži, viđeno je madridskom derbiju: žestoka, na momente i preoštra borba na svakom delu terena, preokret, četiri gola, od čega jedan fantastičan i podela plena između Reala i Atletika 2:2 u 26. kolu Primere. Remi u Madridu bio je po meri Barselone koja je lako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.