Uživo: Šahtjor doveo Tajsona, Juve hoće Lisandra, Sahin se vratio u Dortmund!

Izvor: Blic, 11.Jan.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Šahtjor doveo Tajsona, Juve hoće Lisandra, Sahin se vratio u Dortmund!

Zimski prelazni rok traje već drugu nedelju, a završiće se kada i januar. U tradicionalnom Blicsport.rs blogu uživo posvećenom fudbalskim transferima možete iz minuta u minut da svakodnevno pratite najnovije informacije vezane za prelaske igrača i trenera kako u domaćim, tako i svetskim klubovima.

19:55 - Juve i Fiorentina u trci za Lisandra Lopeza!

Napadač Liona Lisandro Lopez pravo niotkuda dospeo je u prvi plan timova Serija A, Juventusa i Fiorentine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Radio Monte Karlo javio je da su oba kluba spremna da Lionu plate devet miliona evra za Lopeza.

Argentincu je ostalo još godinu i po dana ugovora sa Lionom a, kako francuski mediji tvrde, Juventus bi dovođenjem Lopeza na primer, konačno rešio pitanje prvog napadača u ekipi.

Fiorentina je za nijansu manje interesovanje pokazala otkako je u klub stigao Đuzepe Rosi.

19:26 - Velington Paulista stigao u Vest hem

Vest hem je kao četvrto pojačanje u januaru doveo brazilskog napadača Velingtona Paulistu (30).

Paulista je od 2009. u Kruzeiru, ali je pre dve sezone igrao na pozajmici u Palmeirasu a isti slučaj će biti i sa "čekićarima".

Za Kruzeiro je u periodu od 2009. do 2011. na 117 utakmica postigao 50 golova.

18:48 - Semir Hadžibulić u kiparskoj Doksi

Doskorašnji vezni fudbaler Novog Pazara Semir Hadžibulić potpisao je ugovor sa kiparskim prvoligašem Doksom iz Katokopije.

Hadžibulić je sa trenutno osmoplasiranim timom kiparske elitne divizije dogovorio saradnju do leta 2014. godine.

"Odlično sam prihvaćen u novom klubu i prezadovoljan sam uslovima. Očekivanja su da ovu sezonu završimo medju šest, sedam najboljih timova, a da sledeće budemo kandidati za evropska takmičenja", rekao je Hadžibulić.

On je početkom jesenje polusezone pauzirao zbog povrede, da bi kasnije odigrao osam ligaških utakmica za Novopazarce.

"Žao mi je što napuštam moj grad i najbolje navijače, ali uvek se mora težiti boljem. Želim Novom Pazaru da izbori opstanak u Superligi", rekao je Hadžibulić.

Semir Hadžibulić je pre Novog Pazara igrao za beogradski BASK, Apoloniju, Gramozi i Besu iz Albanije, kao i gruzijski Dinamo iz Tbilisija.

18:07 - Sakai u Štutgartu do 2016. godine

Japanski defanzivac i fudbaler Štutgarta Gotoku Sakai obnovio je ugovor sa

dosadašnjim klubom do 2016. godine.

Nagai koji je prvu priliku imao u selekciji Japana na proteklim Olimpijskim igrama, veoma je zadovoljan produžetkom ugovora.

"Srećan sam zbog nastavka saradnje, uspeo sam dobro da se adaptiram u sjajnom klubu, u jednoj od najjačih liga u Evropi", istakao je Sakai.

Sakai je 2012. godine stigao u redove ovog bundesligaša, iz japanskog kluba Nigata.

Uprava Štutgarta, saopštila je da je pored dogovora sa Japancem, napravila kompromis i sa defanzivcem Benediktom Rokerom, koji je produžio ugovor do 2015. godine. Štutgart je trenutno devetoplasirana ekipa Bundeslige.

17:34 - Armero pozajmljen Napoliju

Uprava fudbalskog kluba Napoli saopštila je da će Pablo Armero nositi dres

njihovog kluba do kraja sezone, kao pozajmljen igrač iz Udinezea.

Kolumbijski internacionalac prošao je sve lekarske preglede, a u Napoliju očekuju da će moći da igra i na poziciji defanzivca, ali i u veznom redu, na poziciji levog

krila.

Napoli je za transfer dvadesetšestogodišnjeg Armera platio milion evra, a ukoliko bude ispunio očekivanja kluba, njegov ugovor biće otkupljen na kraju sezone za još tri miliona evra

17:06 - Pato predstavljen u Korintijansu

Doskorasnji fudbaler Milana Brazilac Alešandre Pato izjavio je na predstavljanju u novom klubu Korintijansu, da se nikada nije osećao spremnijim nego sada.

"Nikada se nisam osećao fizički spremnijim nego sada", rekao je Pato.

On je dodao da je "presrećan što je u Korintijansu".

"Zahvalan sam svima što su me prihvatili širom raširenih ruku. Sada samo želim da igram i da budem srećan", rekao je napadač.

"Želim da pokažem navijačima koliko vredim", poručio je Pato.

16:41 - Nuri Sahin se vraća u Dortmund

Turski internacionalac Nuri Sahin vraća se u Borusiju iz Dortmunda posle neuspelih epizoda u Real Madridu i Liverpulu, saopštio je nemački klub.

Dvadesetčetvorogodišnji Sahin koji je 2011. napustio Dortmund - sa kojim je osvojio titulu te godine, i pridružio se Realu, nije uspeo da osvoji mesto u prvoj postavi u kraljevskom klubu, a u avgustu je prešao na pozajmicu u Liverpul.

Dortmund je za danas najavio konferenciju za novinare povodom povratka Sahina u klub.

16:17 - Atalanta produžila ugovor sa trenerom Kolantuonom

Italijanski fudbalski trener Stefano Kolantuono produžio je ugovor sa Atalantom iz Bergamom.

Kolantuonu je ovo drugi "mandat" na klupi ekipe iz Bergama, jer je prethodno vodio Atalantu od 2005. do 2007. godine. Usledile su epizode u Palermu i Torinu, pre nego što se 2010. godine vratio u Bergamo.

Ekipa Atalante trenutno zauzima 12. mesto na tabeli italijanske Serije A sa 22 boda, šest više od timova koji se bore za opstanak.

15:52 - Šahtjor dao 20 miliona dolara za Tajsona!

Brazilski napadač Barselos Fred Tajson postao je novi član Šahtjora iz Donjecka. Ali, na kakav način!

Šahtjor je Metalistu iz Harkova prvo ponudio 15 miliona dolara, no to je odbijeno kao nedovoljno. A onda je klub iz Donjecka iskoristio klauzulu iz njegovog ugovora, po kome može da ga dovede ako plati 20 miliona "zelenih novčanica"!

Brazilac je sa Šahtjorom odmah potpisao petogodišnji ugovor, čime je ostala neuslišena Čelsijeva želja da ga angažuje. A evo i zašto toliko košta:

15:34 - Iguain: Murinjo ne ide iz Reala

Napadač madridskog Reala Gonzalo Iguain ne veruje da će trener Žoze Murinjo u skorije vreme napustiti kraljevski klub.

"Murinjo je još uvek trener Reala i to će ostati do kraja ugovora. Stvarno mislim da neće otići iz Madrida. Ovde u klubu postoji zajedništvo, svi u ekipi podržavaju Murinja", rekao je Iguain španskim medijima.

U dosadašnjem toku sezone Iguain je odigrao 17 utakmica i dao osam golova, ali Real zauzima tek treće mesto u Primeri sa 16 bodova manje od vodeće Barselone. Zbog neočekivano loših rezultata, ali i sukoba sa golmanom Ikerom Kasiljasom, Murinjo je prema pisanju španskih medija "na izlaznim vratima" Reala. Kao moguća zamene za Murinja pominjali su se Rafael Benitez i Arsen Venger.

15:12 - Keli prelazi iz Fulama u Reding

Menadžer Fulama Martin Jol potvrdio je da je defanzivac Stiven Keli na putu da potpiše za Reding.

Keli(29) je standardni član reprezentacije Republike Irske, za koju je na mestu desnog beka nastupio 32 puta.

14:51 - Venger: Nije definitivno, ali verujem da Volkot ostaje

Menadžer Arsenala Arsen Venger uveren je da će engleski reprezentativac Tio Volkot uskoro potpisati novi ugovor sa klubom, koji će umesto dosadašnjeg koji ističe na kraju sezone u sebi imati deo o nedeljnoj plati od 90.000 funti.

"Na dobrom smo putu, ali u ovoj situaciji kada još ništa nije definitivno bićemo obazrivi. Ipak, ja sam optimističan, bio sam to i prethodne nedelje, ali sada sam još više. Ubedjen sam da će Volkot ostati sa nama", rekao je Venger na konferenciji za medije.

Jedan od Volkotovih uslova da ostane u Arsenalu bio je da se sa pozicije krilnog napadača preseli na poziciju centarfora, Venger mu je na poslednjih nekoliko mečeva ispunio tu želju, a ovaj mu je uzvratio odličnim partijama i golovima.

"Tio može da ima sklonosti da igra u sredini napada, ali nikada nije rekao da je to uslov da bi obnovio ugovor, jer zna da ja to ne bih prihvatio. Uostalom, mnogo je srećniji kada igra, bilo da je krilni igrač ili centralni napadač", poručio je francuski stručnjak čiju ekipu u nedelju od 17 časova očekuje jedan od derbija 22. kola Premijer lige protiv aktuelnog šampiona Mančester sitija.

14:29 - Čelsi nudi blago Gvardioli!

Roman Abramovič nema više strpljenja, niti ima nameru da čeka do leta da nađe rešenje koje će odmeniti Rafu Beniteza - blago je spremno za Pepa Gvardiolu!

Prema pisanju engleskog "Metroa", stručnjaka koji se proslavio u Barsi čeka pravo malo bogatstvo ako pristane na ponudu gazde Čelsija: trogodišnji ugovor je spreman, a po njemu bi Gvardiola trebalo da svake godine bude bogatiji za 21,8 milion evra (18 miliona funti), što nikada nijedan trener u istoriji fudbala nije imao kao platu!

13:51 - Trener Fernandez napustio Nansi

Trener francuskog Nansija Žan Fernandez napustio je klub posle godinu i po dana angažmana. Tim će na utakmici sa Lilom u subotu voditi direktor Patrik Gabrijel.

Pedesetosmogodišnji Fernandez, bivši trener Marselja, pridružio se Nansiju u junu 2011. iz Oksera, kluba kojeg je doveo do grupne faze Lige šampiona u sezoni 2010/11, upkros skromnom budžetu. Taj uspeh mu je doneo nagradu za najboljeg trenera u 2010.

Nansi, koji je ove sezone zabeležio samo jednu pobedu, i to na prvoj utakmici, trenutno je poslednji na tabeli sa 11 bodova iz 19 utakmica.

13:24 - Snajder neće u Galatu, već u Englesku!

Ponuda Galatasaraja koju je Inter prihvatio nije bila dovoljno interesantna Vesliju Snajderu, pa se on neće obresti u tom turskom klubu, javljaju engleski mediji.

BBC naglašava da su iz medijskog tima tog holandskog reprezentativca saopštili da se neće oglašavati "narednih nekoliko dana", što po britanskom javnom servisu znači da neće ni biti uslišen Galatin zahtev da se do kraja ovog dana Vesli izjasni o ponudi.

"Iskreno govoreći, Snajder baš i ne želi da ide u Galatasaraj, već se nada da će drugi timovi, u idealnom scenariju - neko iz Engleske, doći po njega", ističe BBC.

Povezane vesti: Transferi: Vilotića traže Inter i Lacio, a Čelsi Felainija, Ćićarito cenjen u Madridu! Transferi: Inter pustio Snajdera u Galatu, povišica za Volkota, Napoli hoće Balotelija! Uživo: Kuzmanović bira italijanski klub, Barsa ne da Vilju Arsenalu, Inter bi Džeka Transferi: Zenit ponudio 55 miliona za Kavanija, Falkao razmišlja o Seriji A! Transferi: Subotić do 2016. u Dortmundu, Zvezda hoće Petra Grbića!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Transferi: Šahtjor doveo Tajsona, Juve hoće Lisandra, Sahin se vratio u Dortmund!

Izvor: Blic, 11.Jan.2013

Zimski prelazni rok traje već drugu nedelju, a završiće se kada i januar. U tradicionalnom Blicsport.rs blogu uživo posvećenom fudbalskim transferima možete iz minuta u minut da svakodnevno pratite najnovije informacije vezane za prelaske igrača i trenera kako u domaćim, tako i svetskim klubovima...22:00...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.