Ronaldo i evropski prvaci se u finišu provukli u Budimpešti!

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 16:36

Ronaldo i evropski prvaci se u finišu provukli u Budimpešti!

Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je Mađarsku rezultatom 3:0 u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva.

Evropski prvak dugo nije uspevao da slomi otpor domaće selekcije, koja je bila nadahnuta krcatim stadionom u Budimpešti.

Ipak, u finišu su našli način da dođu do pobede na premijeri. Prvo je Rafael Gereiro pogodio u 84, da bi Kristijano Ronaldo tri minuta kasnije pogodio iz penala.

Kapiten gostiju je u nadoknadi stigao da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još jedan gol nakon kombinacije sa Silvom i tako dodatno popravi učinak na večnoj listi strelaca.

Ronaldu je ovo bio 11. gol na kontinentalnim smotrama, čim je iza sebe ostavio Mišela Platinija.

Portugal će novu šansu za pobedu tražiti u mečevima sa Nemačkom i Francuskom, koji svoj meč igraju u utorak od 21.00.

Baš kao i na čitavom meču, gosti su imali kontrolu i loptu u svojim nogama i u prvom poluvremenu.

U centru pažnje u ovom delu utakmice bio je Diogo Žota, koji je u dve situacije bio sebičan ili bolje reći dekoncentrisan.

Najpre je petom minutu propustio priliku da uposli usamljenog Kristijana Ronalda, koji je zbog toga imao svašta da mu poruči.

Nekoliko minuta kasnije prvotimac Liverpula nije uspeo da iskoristi loše postavljenu odbranu rivala, da bi nešto kasnije loptu sa noge skinuo i Brunu Fernandešu.

Najveću šansu u završnici poluvremena propustio je Ronaldo, koji je, nakon dobrog centaršuta Bruna, loptu sa pet metara prebacio preko gola.

Što se tiče Mađarske, oni su u prvih 45 minuta slabo prelazili na protivničku polovinu, a jedini pokušaj imao je kapiten Salaj.

Drugo poluvreme solidnim pokušajem posle kornera otvorio je Pepe, međutim, njegov udarac glavom nije bio dovoljno jak.

Domaći su par navrata nakon toga pokušavali da ugroze Patrisija iz daljine, da bi u 68. minutu Bruno Fernandeš bio isfrustriran, zbog nove dobre intervencije Gulačija.

Mučili su se Portugalci, a onda za samo osam minuta postigli tri pogotka.

Prvo Gereiro, uz dosta sreće, a onda i Ronaldo, dva puta. Jednom iz penala, a drugi put nakon sjajne akcije sa Rafa Silvom.

Sudija na meču je bio Turčin Džunejt Čakir, a tok duela mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spektakl u Budimpešti: 60.000 navijača na utakmici Eura

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2021

Mađarska i Portugal od 18 sati igraju prvu utakmicu grupe F Evropskog prvenstva, a navijači obje reprezentacije pobrinuli se da na ulicama i stadionu u Budimpešti naprave navijački spektakl.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.