Uživo: Posle naleta Partizana od 10:0, Zvezda donosi novu dramu (61:60)!

Izvor: Blic, 10.Jun.2013, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Posle naleta Partizana od 10:0, Zvezda donosi novu dramu (61:60)!

Košarkaši Partizana domaćini su Crvenoj zvezdi u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa košarkaške Superlige, u kojoj imaju prvu "meč loptu" za 12. uzastopnu šampionsku titulu, dok crveno-beli traži put do brejka i ostanka u borbi za trofej posle dva poraza. Posle tri deonice, rezultat je 61:60 (24:20, 15:19, 22:21).

Prvi meč je Partizan dobio sa ubedljivih 82:54, da bi zatim napravio brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pred navijačima crveno-belih, pošto su u završnici meča preokrenuli i slavili sa 71:69. Crno-beli su pokazali da su dobro tempirali formu za završnicu sezone, dok gosti imaju problem sa rotacijom i velikim trošenjem ključnih igrača.

Meč je počeo u 19 časova, a 45 minuta ranije prvi su na parket hale "Pionir" izašli igrači crno-belih Žofri Lovernj i Bogdan Bogdanović, koji su već na zagrevanju oduševili "grobare". U trojkaškom raspucavanju, Bogdanović je vezao preko 20 trojki uzastopno, što je publika pozdravljala tražeći nove šuteve.

Tribine Pionira krcate su bile 30 minuta pred početak meča, a u delu predviđenom za navijače Zvezde bilo je 500 pristalica gostiju. Veliki broj bivših igrača Partizana došao je da bodri tim u borbi za titulu, uz parket Pionira su mesta zauzeli Novica Veličković, Nenad Čanak, Aleks Marić, Miloš Vujanić i Dušan Kecman.

Startnu postavu Partizana čine Vesterman, Musli, Lovernj, Milosavljević i Lučić, a petorka Zvezde su Rakočević, Nelson, Simonović, Savović i Subotić.

Već na početku svirani su faulovi Subotiću i Simonoviću, Partizan je do prvih poena došao preko Milosavljevića, a uzvratio je Savović, da bi usledila trojka Subotića, na šta su odgovorili Lovernj i Lučić. Niko nije uspevao da ostvari osetniju prednost na početku, Lučić i Subotić su bili precizni i sa linije penala, a Savović je poenima i dodatnim bacanjima doneo izjednačenje Zvezdi.

Partizan diktira tempo, Zvezda održava korak preko Lazića koji je postigao trojku, a Vesterman je uz poene posle ofanzivnog skoka i faula bio precizan sa penala, a posle neuspešnog napada Zvezde, Lovernj je kontru iskoristio da zakuca za 20:15. Na to je posle tajm-auta Lazić odgovorio trojkom, a Lovernj i Gordić iz igre, i Subotić sa penala su postavili rezultat prve deonice - 24:20.

Pratnja za sudije i u Pioniru

Po tri pripadnika Žandarmerije sa obe strane tunela obezbeđivala su sudije, sa podignutim štitovima iz predostrožnosti, kako arbitri ne bi bili pogođeni predmetima bačenim sa tribina.

Nastavak je otvorio Katić poenima i slobodnim bacanjem, nakon čega je "grobare" oduševio Lučić trojkom i zakucavanjem iz alej-apa na dodavanje Gordića. Bogdanović je već sredinom druge deonice posle trojke napravio četvrti faul, a malu nervozu u redovima crno-belih iskoristio je Rakočević, koji je trojkom doneo izjednačenje Zvezdi.

I Lazić se unervozio u redovima gostiju pošto je Lučić isprovocirao dva faula, nakon čega je kapiten Partizana sa linije penala doneo tri poena svojoj ekipi. Zvezdin odgovor je stigao preko Simonovića, a šansu u finišu je dobio Đokić umesto Nelsona. Katić je posle mogao da donese vođstvo Zvezdi ali je katastrofalno reagovao na serviran zicer, nakon čega je faulirao Lučića, koji je opet preko slobodnih bacanja vratio vođstvo Partizanu. Zvezdin poslednji napad u poluvremenu završen je poenima Rakočevića iako je haotično organizovan, pa se na poluvreme otišlo sa 39:39.

Najefikasniji u Partizanu je Lučić sa 14 poena Lovernj ima šest poena, Bogdanović već četiri faula, Milosavljević tri, a u problemu na drugoj strani mogu biti Rakočević, Lazić i Katić sa po lične. Kapiten Zvezde je došao do 11 poena, prati ga Subotić sa sedam.

U nastavku ništa novo - Zvezda ne uspeva da pređe u vođstvo, došla je do toga samo posle trojke Savovića na trenutak, ali je Partizan posle toga opet kontrolisao rezultat do sredine deonice, Zvezda je u 25. minutu opet izjednačila trojkom Nelsona, nakon čega je Rakočević nespretnim startom napravio četvrtu ličnu grešku, a zatim je Lazić posle pete završio utakmicu.

Dugo je bilo 48:48, Partizan je napravio seriju od 10:0 poenima Lovernja posle alej-apa, zatim Gordića i Milosavljevića, a na +10 je crno-bele odveo Lučić trojkom. Nalet je prekinuo Skot sa linije slobodnih bacanja, priključak je vratio Katić, a Skot je zatim izbio loptu Gordiću i sviran mu je faul, pa je usledila svađa trenera Zvezde Radonjića sa sudijama, nakon čega je tehnička donela nova bacanja domaćinima. Partizan nije materijalizovao to pošto je usledio nalet Zvezde preko Skota, koji je brzo došao do dva skoka u odbrani, iznudio je faul Lovernja, da bi Radivojević vratio na poen zaostatka za kraj treće deonice.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Posle naleta Partizana od 10:0, Zvezda se opet vratila u igru (61:60)!

Izvor: Blic, 10.Jun.2013

Košarkaši Partizana domaćini su Crvenoj zvezdi u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa košarkaške Superlige, u kojoj imaju prvu "meč loptu" za 12. uzastopnu šampionsku titulu, dok crveno-beli traži put do brejka i ostanka u borbi za trofej posle dva poraza. Posle prvog poluvremena, rezultat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.