Panterov šou, defanzivna klinika – Partizan na +47 VIDEO

Izvor: B92, 23.Okt.2021, 18:06

Panterov šou, defanzivna klinika – Partizan na +47 VIDEO

Košarkaši Partizana upisali su novi trijumf u ABA ligi, ovog puta nad Krkom rezultatom 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11).

Crno-beli su tako ostali na maksimalnom učinku 5-0 u regionalnoj ligi i bez poraza su ove sezone u svim takmičenjima.

U ovom susretu vratili su se u nekadašnju kuću, dvoranu "Aleksandar Nikolić" i prikazali veoma dobru partiju na obe strane parketa.

Od samog starta je vrlo čvrsta odbrana krasila tim Željka Obradovića, pa smo tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videli nekoliko fantastičnih blokada, pre svih Rodiona Kuruksa i Gregora Glasa.

Na drugoj strani, za napadačke role i stvaranje velike razlike bio je zadužen Amerikanac Kevin Panter.

Partizanov šuter je u prvom poluvremenu postigao četiri trojke i gotovo sve su bile dalekometne, dok je poslednja u nizu bila skoro sa polovine terena.

U toj drugoj četvrtini je zahvaljujući dobroj defanzivi i raznovrsnom napadu Partizan lako stigao do dvocifrene razlike i +15 na velikom odmoru.

Koliko je Partizan dominirao ove večeri, najbolje je oslikala treća deonica. Obradović je izveo nekoliko nosioca igre, ali je i pored toga za samo 10 minuta razlika sa poluvremena duplirana.

Igračima Krke dozvoljeno je samo šest postignutih poena u tom delu meča, a u jednom momentu slovenački tim bio je skoro osam minuta bez poena iz igre.

Sa druge strane, u ofanzivnom delu nije spuštena papučica sa gasa uprkos tome što su rezervisti bili na parketu.

Raspucao se Gregor Glas, odlično dirigovao Jam Madar, svoje minute koristio Rodions Kuruks, a zakucavao Dušan Miletić. Sve je išlo kao po loju za domaći tim, a tako i ostalo do kraja.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jam Madar sa 23 postignuta poena, a po 15 su imali Rodion Kuruks i Kevin Panter, dok je Gregor Glas imao 12.

U ekipi Krke niko nije bio dvocifren, a najbolji Macura sa devet i Kosi sa osam poena.

Sva dešavanja iz popularnog "Pionira" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽOCOV PARTIZAN GAZI REDOM: Parni valjak bacio Grobare u TRANS I SAMLEO Krku! VIDEO

Izvor: Kurir, 23.Okt.2021

Košarkaši Partizana u potpunosti su razbili Krku pred domaćim navijačima rezultatom 92:45 i više nego ubedljivom pobedom stigli su do pete pobede u isto toliko utakmica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.