Uživo: Mesi iz slobodnjaka vratio Barselonu u život, Real vodi 2:1 i ima igrača više!

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Mesi iz slobodnjaka vratio Barselonu u život, Real vodi 2:1 i ima igrača više!

Fudbaleri Reala i Barselone igraju revanš meč Superkupa Španije, a posle prvih 90 minuta Katalonci brane prednost od 3:2. "Kraljevski" klub je u istoriji osam puta podizao pehar namenjen osvajaču Superkupa, dok je Barselona to činila dva puta više.

Trener Madriđana Žoze Murinjo, koji je ponovo optužio sudije za poraz u prvom meču, odlučio se za sastav: Kasiljas, Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo, Kedira, Ćabi Alonso, Di Marija, Ozil, Ronaldo, Iguain.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međusobni skor u egalu:

Prvi put posle 80 godina Barselona će moći da stekne prednost u međusobnom skoru, prema kojem trenutno i Real i Katalonci imaju 87 pobeda, uz 46 remija.

Na klupi domaćina nalazi se i novo pojačanje Luka Modrić koji bi mogao da debituje u drugom poluvremenu.

Tito Viljanova izabrao je sledeću jedanaestorku: Valdez, Alba, Pike, Maskerano, Adrijano, Buskets, Ćavi, Inijesta, Pedro, Mesi, Sančez. Dani Alveš je u poslednjem trenutku izostao iz konkurencije za sastav zbog povrede.

Barselona za istoriju:

Barselona se bori za četvrti uzastopni Superkup, ukoliko uspeju u toj nameri, ući će u istoriju španskog fudbala.

Prvu veliku šansu na meču imao je Real već u 6. minutu kada je Marselo sjajno proigrao Iguaina levom spoljnom, ali Argentinac nije iskoristio ukazanu šansu iako se našao oči u oči sa Valdezom, koji je nogama zaustavio udarac sa desetak metara.

Napadač Reala nije morao da čeka dugo za novu šansu i iskupljenje. Pepe je izbio loptu sa sopstvene polovine, Maskerano očajno reagovao i promašio celu loptu, a Iguain ponovo izašao ispred Valdeza koji je ovog puta bio nemoćan - 1:0.

Maskerano je nešto kasnije dobio i žuti karton posle fenomenalnog solo prodora Di Marije, a da Argentinac nije jedini koji je loše ušao u meč, potvrdio je Đerar Pike u 19. minutu.

Katastrofalno je reagovao Španac posle duge lopte Samija Kedire i omogućio Kristijanu Ronaldu da ga atraktivno prebaci petom, a onda umiri loptu, namesti se i kroz noge Viktoru Valdezu duplira prednost Reala!

Iguain je mogao potpuno da dokusuri Katalonce samo tri minuta kasnije, ali iz iste pozicije kao i u 6. minutu, golman Barselone je ponovo nogama sprečio čist pogodak. Neverovatan ritam Reala u prvih 25 minuta krunisan je još jednim pogotkom, koji je opravdano poništen zbog faula Pepea.

Barselona je delovala neprepoznatljivo, a "kraljevski" klub uporno kažnjavao svaku grešku rivala koji je uskoro ostao i sa desetoricom igrača. Kristijano Ronaldo je pobegao Adrijanu koji je načinio faul kao poslednji igrač odbrane i zasluženo morao na prevremeno tuširanje nakon pola sata igre.

Opao je tempo nakon tog događaja, Barselona sa igračem manje uspostavila inicijativu, a Real se odlučio da rutinski privede poluvreme kraju. Ipak, zaboravili su na Lea Mesija. Najboljem igraču sveta bio je dovoljan samo jedan slobodan udarac sa 25 metara u 45. minutu da fenomenalno savlada Kasiljasa i vrati Katalonce u život (2:1).

Odgovorio je Real preko Kristijana Ronalda koji je sa 25 metara šutirao tik pored stative, a isto je učinio i Di Marija, doduše iz mnogo bolje pozicije, i na taj način zaključio i više nego uzbudljivo prvo poluvreme.

Povezane vesti: Počelo je: Murinjo optužio sudije za grešku, Vilanova očekivao takav "nastup" Kreće borba Mesija i Ronalda za trofeje, pred nama je prvi meč španskog Superkupa Mesi pred Superkup sa Realom: Hoću da ponovo osvojimo sve trofeje Španski Superkup od 2013. u Kini Ozil: Real igra na nivou Barselone

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.