Uživo: Finale Mundobasketa, zakucavanja orlova, Srbija - SAD 21:35

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Finale Mundobasketa, zakucavanja "orlova", Srbija - SAD 21:35

Finale Mundobasketa, 21 čas! Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se u svetski vrh, osvojila prvu medalju posle 12 godina, a da li će biti zlatnog sjaja znaće se posle borbe sa favorizovanom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država i ovaj meč možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Neverovatno je kako je šut služio Amerikance u prvoj četvrtini, pa je i Irving ubacio petu trojku za svoju reprezentaciju i već došao do 15. poena, a uz zvuk sirene Jović je popravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << promašaj Bogdanovića i smanjio na 21:35.

Konačno smo uspeli da prekinemo nalet rivala, pošto je Gej faulirao Bjelicu a on je oba puta bio precizan sa penala.

Nastavili su Amerikanci ipak da pogađaju iz skoro svake pozicije, ali se Krstić izborio za zakucavanje i smanjio na 19:24, da bi Irving pogodio drugu trojku iz drugog pokušaja, a ukupno treću timsku iz isto toliko pokušaja, a Klej Tompson nastavio seriju trojki.

Kazins sa penala i Irving su produžili seriju SAD, pošto je Bjelica promašio trojku, a Krstić iz reketa, da bi Irving ubacio trojku.

Krstić je i u sledećem napadu pogrešio pod košem, pa je Irving rešio kontru polaganjem za 15:22 i seriju 0:15, pa je Đorđević tražio tajm-aut.

Nisu Amerikanci u sledećem napadu prekinuli našu seriju 6:0 jer je Kazins napravio korake, pa je selektor SAD Majk Kžiževski uzeo tajm-aut.

Nastavila se serija na 8:0 sredinom prve četvrtine pošto je Teodosić umakao čuvarima i položio, a onda je Irving pobegao našem pleju i odlično položio.

Raduljica je bio nerešiva enigma za rivale i na ovom meču, pa je fintom "podigao" Kazinsa i pogodio dva plus jedan za 15:7, ali je Harden uzvratio na isti način, a Teodosić dobio već drugu ličnu grešku.

Zatim je Harden, koji je među najboljima u protivničkim redovima, ubacio trojku za seriju SAD 0:6.

Naši košarkaši su vrlo dobro igrali u uvodnim trenucima, pa je i Raduljica zakucavanjem na asistenciju Markovića pokazao da se ne plaše Amerikanaca.

Potom je naš snažni centar iznudio dva faula, da bi usledilo NBA zakucavanje Bjelice koji je potom dodao i polaganje za 10:5

Finale je otvorio Farid pogotkom sa poludistance, ali je sjajno uzvratio Kalinić zakucavanjem sa leve strane na odličnu asistenciju Teodosića.

Irving i Kari su promašili, a Teo posle prodora preokrenuo na 4:2, da bi Harden iznudio dva plus jedan u duelu sa Kalinićem.

Petorka Srbije: Teodosić, Marković, Bjelica, Kalinić, Raduljica.

Petorka SAD: Kari, Dejvis, Harden, Irving, Farid.

Igrači oba tima su izašli na parket, atmosfera u Hali sportova je već uzavrela, tribine su ispunjene i nakon intoniranja himni može da se očekuje početak finala.

Da je Nemanja Nedović bio spreman, verovatno bi se našao među naših 12 košarkaša na parketu naspram Amerikanaca večeras, ali zbog povrede nije otišao na Mundobasket.

"TV svuda malo sutra, u avionu ne može", napisao je Nedović na Tviteru.

Dočeku košarkaša Srbije u ponedeljak pridružiće se i ženska streljačka reprezentacija, kao i rvač Davor Štefanek, koji je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Taškentu.

U slučaju vremenskih neprilika, slavlje će se preseliti u beogradsku Kombank arenu.

Naša košarkaška reprezentacija do sada je bila pet puta šampiona sveta, po čemu je apsolutni rekorder, a košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pokušaće da ga izjednače.

Da Srbija neće biti bez podrške navijača u finalu znalo se po prisustvu naših ljudi na prethodnim mečevima, ali ako je suditi po prethodnici, u finalu će ih biti još više.

Rano popodne, pet sati pre utakmice, ispred dvorane već je bila veća grupa navijača sa svim rekvizitima, od zastava i majica do dresova igrača. Stigli su iz Beograda, Kraljeva, Čačka, ali i iz nekih delova Španije, a više o tome možete da pročitate klikom - OVDE.

Naši košarkaši poslednji put sastali su se sa Amerikancima na Mundobasketu 2002. u Indijanapolisu, ali pod imenom Jugoslavija. Tada su "plavi" pobedili u četvrtfinalu sa 81:78, a "orlovi" traže put do podviga 12 godina kasnije, i to u finalu u Španiji.

Velika euforija zavladala je pre početka finalnog duela na Mundobasketu između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, pa su srpski fanovi u čitavu priču uključili i legendu NBA lige Krisa Vebera koji je u šali prihvatio da zaigra za "orlove" protiv svoje domovine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Finale Mundobasketa, zakucavanja "orlova", Srbija - SAD 28:45

Izvor: Blic, 14.Sep.2014

Finale Mundobasketa, 21 čas! Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se u svetski vrh, osvojila prvu medalju posle 12 godina, a da li će biti zlatnog sjaja znaće se posle borbe sa favorizovanom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država i ovaj meč možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Birčević...

Nastavak na Blic...

Uživo: Finale Mundobasketa, "orlovi" bez rešenja, Srbija - SAD 35:62

Izvor: Blic, 14.Sep.2014

Finale Mundobasketa, 21 čas! Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se u svetski vrh, osvojila prvu medalju posle 12 godina, a da li će biti zlatnog sjaja znaće se posle borbe sa favorizovanom selekcijom Sjedinjenih Američkih Država i ovaj meč možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.