Uživo: Crveno-beli u Zagrebu, derbi ABA lige, Cedevita - Zvezda 32:34

Izvor: Blic, 16.Feb.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli u Zagrebu, derbi ABA lige, Cedevita - Zvezda 32:34

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u derbiju 20. kola ABA lige gostuju u Zagrebu ekipi Cedevite, a zbivanja sa tog meča trećeplasiranog tima na tabeli i crveno-belih, koji su lideri regionalnog nadmetanja, možete uživo da pratite uz Blicsport.rs.

U sedmom kolu ovi rivali su se sastali u beogradskom Pioniru, a tada je Crvena zvezda Telekom lako došla do pobede od 73:59 uz po 12 poena Nelsona i Katića.

Meč u Zagrebu počeo je dobrim odbranama i iznuđenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenjima u završnicama napada obe ekipe, a posle pet minuta rezultat je bio 9:9, uz osam poena Bilana za domaće koji su u potpunosti osujetili pokušaje crveno-belih da nametnu svoj stil igre, ali su to platili i brojnim prekršajima.

Nakon što je Zvezda povela penalima Jake Blažiča, usledio je veliki nalet ekipe Jasmina Repeše koja je, uz sjajno zakucavanje Nolana Smita preko Tadije Dragićevića, napravila seriju od 9:0 i povela sa 18:11, što je Dejana Radonjića nateralo da zatraži predah.

Uz nešto smireniju igru u napadu, a odbranu koja je dovoljno ometala suparnika da se ne razmaše kao pre tajmauta, Zvezda je trojkom Marka Simonovića prišla na 20:18 baš pred kraj prve deonice koja je i završena tim rezultatom.

Serijom 7:0, za koju su bili zaslužni Dženkins, Dragićević i, novom trojkom, Simonović, Zvezda je na kratko povela (27:28) početkom druge četvrtine, ali se Smit razigrao, pa je njegovim pogocima Cedevita stigla do +3 u 14. minutu.

Ipak, kako se bližio kraj prvog poluvremena, tako je Radnjićev tim sve manje grešio, iako odbrana rivala uopšte nije bila loša, a koristeći brojne promašaje Zagrepčana, čak i posle niza ofanzivnih skokova, gost iz Beograda poveo je sa 30:32 u 17. minutu. A onda je usledio verovatno najdosadniji deo utakmice, u kojoj se nije znalo ko šta radi, a svakako je delovalo kao da niko ne zna šta treba da se uradi sa loptom. Bežala im je iz ruku kada se defanzivni skok činio neminovnim, obruč je promašivan iz izglednih situacija za pogodak, a loših dodavanja i ništa boljih rešenja je bilo više nego za čitav prethodni deo meča.

Skoro tri minuta nije bilo pogotka iz igre, a taj crni period završen je, uz zvuk sirene, pogotkom Dženkinsa sa 32:34, rezultat kojim je i okončano prvo poluvreme.

U njemu je Blažič bio najefikasniji igrač crveno-belih sa devet poena, sedam je postigao Marjanović, a devet je za Cedevitu postigao Jusuf Nurkić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.