Uživo: Crveno-beli se opet muče na gostovanju, Nižnji - Zvezda 62:56

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli se opet muče na gostovanju, Nižnji - Zvezda 62:56

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Nižnjem u drugom kolu druge faze grupe L Evrokupa, a dešavanja sa ovog meča koji počinje oko 16:45 pratićemo uživo uz Blicsport. Posle tri deonice, domaći tim vodi sa 62:56 (20:20, 20:22, 22:14).

Crvena zvezda je prvo ispratila Bilbao iz Pionira sa velikih 105:87, Nižnji je trijumfovao protiv Panioniosa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa će pobednik ovog meča zauzeti prvo mesto. U utorak, Bilbao je savladao Panionios i ima trijumf i poraz posle dva kola, dok je tim iz Atine na dnu tabele.

Uprkos ishodu prvog meča, Zvezda ne ulazi u potpunom naletu u novi meč, jer je uzdrmana situacijom oko Blejka Šilba, koji nije doputovao sa ekipom u Rusiju, a imao je malu minutažu protiv Radničkog u ABA ligi. Ekipa Dejana Radonjića je dobila taj meč uprkos igri za zaborav, a sada je na novom teškom gostujućem ispitu.

Treća četvrtina: Crveno-beli puna tri minuta bez rešenja u napadu

Iako je viđena sjajna serija u drugom periodu igre, posle pauze, Zvezda je tek posle tri i po minuta došla do poena, i to preko neprikosnovenog lidera Demarkusa Nelsona. U međuvremenu, Nižnji je nastavio da se pridržava trojkaškog recepta, preko Korobkova i Antonova.

Boban Marjanović nije uspevao da dođe do kontrole reketa, Zvezda je imala problema i spolja, a barijeru je probio Simonović prvom trojkom, smanjivši na šest poena razlike pred završnicu trećeg perioda igre.

Tim Zorana Lukića je izdržao nalete Radonjićeve ekipe, dobio je treću deonicu sa 22:14, i u poslednji period igre ulazi sa šest poena prednosti.

Druga četvrtina: Domaćini diktirali tempo dok Zvezda nije došla do serije od 14:0

Počela je Zvezda da kaska u nastavku, i ne uspeva da spreči trojkaško veče domaćina. Posle pogotka Antonova za +6, Radonjić je tražio tajm-aut, a ona je i Bebit bio treći put precizan iza linije 6,75. Odgovor je stigao preko Dženkinsa i Radenovića istom merom, čime je započeta serija Zvezde od 14:0.

Prekinuo je tek Antonov sa linije penala, a onda je uzvratio i nezaustavljivi Bebit, koji je već do poluvremena došao do 18 poena (4/5 za tri). U taboru Zvezde, izdvojio se Nelson sa 13 poena, prati ga Dženkins sa 9.

Prva četvrtina: Izjednačena borba na početku

Izveo je Radonjić Nelsona, Blažiča, Lazića, Dragićevića i Marjanovića na teren kao startnu petorku, pa je tako Lazić preuzeo Šilbovu poziciju, a početak je iobeležila izjednačena borba, prednjačio je Korobkov u domaćem timu, a uzvratili su Nelson i Dragićević trojkom za seriju od 8:0.

Kao prava opasnost brzo se pokazao Bebit, za samo nekoliko minuta u igri postigao je uz dve trojke osam poena, pa je Nižnji preokrenuo. Posle je i Nelson usamljen iskoristio priliku za prvu trojku i održanje koraka sa domaćinom, a Katić je postavio konačan rezultat prve deonice - 20:20.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Crveno-beli se opet muče na gostovanju, Nižnji - Zvezda 67:60

Izvor: Blic, 15.Jan.2014

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Nižnjem u drugom kolu druge faze grupe L Evrokupa, a dešavanja sa ovog meča koji počinje oko 16:45 pratićemo uživo uz Blicsport. Posle tri deonice, domaći tim vodi sa 62:56 (20:20, 20:22, 22:14)...Crvena zvezda je prvo ispratila Bilbao iz Pionira sa velikih 105:87,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.