Uživo: Crno-beli četiri minuta bez poena, Partizan - Lijetuvos Ritas 22:26

Izvor: Blic, 18.Nov.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crno-beli četiri minuta bez poena, Partizan - Lijetuvos Ritas 22:26

Košarkaši Partizana igraju protiv Lijetuvos Ritasa od 20.45 u šestom kolu E grupe Evrokupa, a meč iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine crno-beli gube sa 16:18.

Crno-beli su posle turbulentnog početka i niza poraza uhvatili ritam, pa se nalaze u seriji od tri pobede (dve u ABA ligi i jedna u Evrokupu), od čega je nad Ploeštijem bila prva u drugom po jačini evropskom takmičenju, dok je Lijetuvos lider ove grupe sa učinkom 4-1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Mladi puleni Duška Vujoševića su na startu Evrokupa poraženi od Ritasa u Litvaniji sa 92:65 i pred gotovo punim tribinama Pionira imaju priliku da se revanširaju.

Druga četvrtina: Partizan četiri minuta bez koša

Crno-beli su ovu deonicu otvorili sa dva loša dodavanja, najpre Tepića iz skoka i onda Gagića koji je hteo da asistira za alej-up, ali je to bila samo nova izgubljena lopta. Na drugoj strani su neprecizni bili Beron, Kavaliuskas i Orelik, pa se rezultat nije menjao do dva minuta.

Murić je nije uspeo da postigne trojku, što je bio šesti timski promašaj u ovom segmentu, i Gecevičijus je promašio iza linije 6,75, ali je sa penala bio precizan Juskevičijus za tek prve poene u ovoj četvrtini u 13. minutu.

Granitna odbrana Lijetuvosa nije popuštala, Partizan je i posle četiri minuta u drugoj deonici bio bez koša, pa je zaboravljeni Lesli zicerom povisio na 16:24, ali su se Murić i Mačvan pobrinuli da se gosti ne odlepe previše.

Prva četvrtina: Lijetuvos trojkama do dvocifrenog plusa, Mačvan povukao crno-bele

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio se za petorku Marinković, Tepić, Murić, Gagić i Milutinov, dok su za goste od početka igrali Lesli, Juskevičijus, Gecevičijus, Orelik i Kavaliuskas.

Crno-beli su bili bez poena skoro uvodna dva minuta, Lijetuvos je poveo penalima Orelika i prodorom Juskevičijusa od koša do koša, a uzvratio je Murić sa linije za slobodna bacanja za 2:4. Milutinov se u dva navrata nije snašao u protivničkom reketu, dok je Vanja Marinković promašio trojku sa velike udaljenosti prilikom isticanja napada. Mladi, 17-godišnji bek je bio zatim odličan u odbrani i ukrao je loptu, ali je Murić promašio, kao i Lesli.

Nastavilo se sa neefikasnom igrom do četvrtog minuta, Milutinov je dobio blokadu od Leslija prilikom zakucavanja, kao i Orelik od Gagića na polaganju, ali je Marinković promašio i drugu trojku, a Tepić prvi pokušaj iza linije 6,75 metara. Rešenje za domaću odbranu pronašao je Orelik oprobanim litavanskim oružjem - ubacio je dve vezane trojke za 2:10 i naterao Vujoševića da uzme tajm-aut.

Partizan je do šestog minuta bio samo na dva poena, da bi prve poene iz igre postigao Mačvan u šestom minutu i smanjio na 4:12. Crno-beli su nekako uhvatili napadački ritma iako je Majk Mozer zakucao posle ukradene lopte. Mačvan je bio jedini koliko-toliko raspoložen pod protivničkim košem i sa dva plus jedan započeo seriju 8:0 u kojoj su mu pomogli Murić penalima i Milutinov zakucavanjem za 12:14 dva minuta pre kraja prve četvrtine.

Cenar srpskog tima i Kavaliuskas poentirali su iz reketa u poslednja dva napada, pa je Lijetuvos na prvi obavezni predah otišao sa 16:18.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Crno-beli četiri minuta bez poena, Partizan - Lijetuvos Ritas 25:28

Izvor: Blic, 18.Nov.2014

Košarkaši Partizana igraju protiv Lijetuvos Ritasa od 20.45 u šestom kolu E grupe Evrokupa, a meč iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Posle prve četvrtine crno-beli gube sa 16:18...Crno-beli su posle turbulentnog početka i niza poraza uhvatili ritam, pa se nalaze u seriji od tri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.