Uživo: Borbu za osminu finala Rolan Garosa, Đoković - Kokinakis 3:2

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Borbu za osminu finala Rolan Garosa, Đoković - Kokinakis 3:2

Novak Đoković u ovim trenucima igra meč 3. kola Rolan Garosa protiv Tanasija Kokinakisa iz Australije, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Novak je kao veliki favorit ušao u ovaj duel, iako nikada ranije nije igrao sa ovim rivalom.

Mladi, 19-godišnji Australijanac je 84. na ATP listi, a Đoković nikada na grend slem turnirima nije izgubio od igrača koji je toliko nisko na svetskoj rang listi.

Prvi set u toku
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kokinakis je prvi, servis-gem, osvojio bez izgubljenog poena, a nešto sporijim ritmom do svog gema došao je njegov iskusniji rival, koji je pritom izgubio dva poena na putu do 1:1.

Da to nije samo "sporo paljenje" najboljeg igrača sveta, pokazao je treći gem, u kome je njegov mladi suparnik, sa dva sjajna voleja, potvrdio da je sa pravom među onima za koje se tvrdi da će uskoro vladati svetom tenisa, pa otuda i njegovo prilično lagano vođstvo od 2:1.

Uzvratio je Đoković sopstvenim direktnim poenima, u servis-gemu u kome je podigao nivo igre na šampionsku visinu, pa dominacijom sa osnovne linije stigao do novog poravnanja, ali i uzdrmao mladića naspram sebe razornim a preciznim udarcima.

I, to se potvrdilo u narednom gemu. Đoković je relativno lako izgradio 0:30, najpre svojim kvalitetom, a u drugom poenu neshvatljivom greškom Kokinakisa blizu mreže, pa je nervoza počela da "drma" Australijanca. Dokaz je bio i poslednji poen, pri rezultatu 15:40, kada je mislio da će loptica koja je u visokom luku letela - izaći van terena, a ona pala na crtu, pred njegovim očima, te je reakcija bila i kasna i nespretna, čime je ozvaničen brejk.

Sledeći servira Đoković, koji vodi sa 3:2.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.