Uživo (19. minut): Uniks - Crvena zvezda 34:33

Izvor: Blic, 23.Jan.2013, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo (19. minut): Uniks - Crvena zvezda 34:33

Košarkaši Uniksa i Crvene zvezde igraju u Kazanju utakmicu 3. kola TOP 16 faze Evrokupa. Obe ekipe su u prva dva kola ostvarile po jednu pobedu i poraz.

Na tribinama se nalazi oko 2.000 gledalaca. U prvom meču 3. kola, Galatasaraj je savladao Ulm sa 82:66.

Zvezda je nametnula svoj ritam od početka meča, a košarkaši Uniksa, kojima ne leži brza igra, postajali su nervozni kako se prva četvrtina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primicala kraju.

Naročito su grešili najbolji igrači Veremenko i Čak Ejdson. Zvezdu je do prve osetnije prednosti od 14:8 u 8. minutu vodio tandem Rakočević - Braun, mada je i ulaskom Simonovića u igru Vlada Vukoičić iznenadio domaće.

Mogao je Vuk Radivojević trojkom minut pre kraja prve deonice da odvede tim na "+7" ali je bio neprecizan. Ipak, i vođstvo od 16:10 je za sada sjajno.

Uniks je do prve trojke došao u 12. minutu preko Lideja, nakon čega je Raško Katić ishitrenim šutevima upropastio šansu da Zvezda održi jače vođstvo. Usledila je nova trojka domaćih i serijom 6-0, Rusi su prišli na samo dva poena razlike.

Pozorišna atmosfera na tribinama prijala je Uniksu da pojača odbranu i natera Rakoćevića i Radivojevića na promašaje. Videvši da se igra Zvezde polako gubi, Vukoičić je na polovini druge četvrtine (20:20) zatražio tajm-aut.

U poslednja četiri minuta Braun i Rakočević ponovo su dominirali pod tuđim košem, ali je Zvezda pod svojim bila očajna u skokovima, pa su igrači Uniksa i dalje bili u igri. Štaviše, Šabalkin je minut pre kraja prvog poluvremena trojkom doveo domaće i do vođstva 34:33.

Povezane vesti: Vukoičić posle noći na aerodromu: Ulm nam je pokazao mane Uniksa Top 16 faza: Zvezda gostuje Ulmu na startu, pa dočekuje Galatasaraj Zvezda u L grupi protiv Uniksa, Galatasaraja i Ulma vreba četvrtfinale Evrokupa!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.