Uželeo sam se fudbala i treninga

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uželeo sam se fudbala i treninga"

Fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević rekao je da se uželeo treninga i utakmica.

Gol i asistencija Veljka Birmančevića u pobedi protiv Spartaka (4:1), bili su najava da je mladi reprezentativac Srbije u sve boljoj formi.

Zbog pandemije koronavirusa prvenstvo je prekinuto i sport je pao u drugi plan.

Veljko je napustio Beograd po proglašenju vanrednog stanja.

"Po proglašenju vanrednog stanja otišao sam kući, u selo Varna kod Šapca. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tu sam svakako bezbedniji nego da sam ostao u Beogradu. U glavnom gradu sam zbog fudbala već sedam godina, možda i najlepši period života nisam proveo kod kuće, sa porodicom i prijateljima iz detinjstva. Zna se da fudbal zahteva mnogo rada, treninga i odricanja. Kad se već sve ovako izdešavalo, pokušavam da nađem pozitivne stvari u ovoj situaciji, tako da sam sada u mojoj Varni, sa najmilijima."

Kako izgleda njegova dnevna rutina?

"Dobili smo program rada od našeg kondicionog trenera, ujutro su te vežbe prvo što odradim kod kuće. Imam sreću da u selu imamo veliko dvorište, pa sa bratom mogu da igram fudbal, stoni tenis... Takođe, imam gde i da trčim, a da nikog ne ugrožavam. Kad nastupi policijski sat, ostaje sasvim dovoljno vremena za druženje sa mojima."

Šta misli o nastavku sezone u maju?

"To su za sad samo spekulacije. Kad će se i da li će se šampiona nastaviti, ne zavisi od nas, od saveza, UEFA, već od virusa. Na nama je da radimo koliko možemo u ovim uslovima, iako zaista nije lako. Lično, sa treninzima sam počeo odmah, znam kako bih izgledao da nisam na primer radio pet-šest dana, imao bih problem. Jeste da smo u trenutku prekida Super lige bili peti i da nam ne odgovara ta pozicija, s obzirom da ne vodi u Evropu. Sa te strane, odgovaralo bi nam da se nastavi takmičenje, uz sve to i moja forma je krenula da se diže, a i Čukarički je igrao bolje. No, virus nas je sve prekinuo, veliko je pitanje koliko će sve ovo trajati"

Šta mu najviše nedostaje?

"Uf, sve mi je dobro ovako... Šalim se, uželeo sam se malo fudbala, da treniram normalno."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.