Uzbuna – gol Luke Jovića vredi 30.000.000 evra

Izvor: B92, 11.Avg.2020, 21:04

"Uzbuna – gol Luke Jovića vredi 30.000.000 evra"

Sezona za fudbalere madridskog Reala je završena, a tamošnji mediji su već počeli sa analizama.

Jedna od glavnih tema svakako su i partije srpskog napadača Luke Jovića.

Španska "Marka" na početku teksta se osvrće na cenu koju je "kraljevski" klub platio Ajntrahtu prošlog leta, ali i na skroman Jovićev golgeterski učinak.

"Biti napadač Real Madrida je velika odgovornost. Takođe, velika je prednost kada igrate u timu koji mnogo napada i mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golova postiže. Zbog toga su dva pogotka Luke Jovića razlog za uzbunu. Užasan učinak za nekoga ko je plaćen 60.000.000 evra Frankfurtu. Drugim rečima, svaki od dva gola Jovića, protiv Leganesa i Osasune, vredan je 30.000.000 evra. Štaviše, oba gola koja je postigao usledila su nakon visokog vođstva Reala (5:0, 4:1). Negativno je i to što se o njemu više pričalo zbog onoga van, nego na terenu", piše u tekstu "Marke".

"Marka" je Jovićev učinak uporedila sa napadačima koji su stigli u klub u ovom milenijumu.

"Svi su bolji od Jovića. Ne morate da idete mnogo daleko da biste to videli. Marijano Dijas jedva da je imao priliku od kad je došao iz Liona u sezoni 2018/19, ali je postigao četiri gola, uprkos tome što je nastupio na pet utakmica manje nego što je Srbin u svojoj debitantskoj sezoni. Kada je Marijano prošlog leta video da je Real potpisao Jovića, odlučio je da ostane jer je verovao da nije slabiji napadač."

Novinar "Marke" podseća na još neke akvizicije "kraljevskog" kluba, poput Iguaina, Adebajora, Van Nistelroja.

"U poređenju sa ulaganjima, igrač sa drugim najgorim učinkom je Gonsalo Iguain. Koštao je šest miliona evra, ali je bilo primetne razlike. Argentinac je stigao u januaru i trebalo mu je vreman da se privikne. Postigao je samo dva gola na 23 utakmice. U svojoj drugoj sezoni dao je devet na 34 meča. Klas-Jan Huntelar (2009) i Emanuel Adebajor (2011) takođe su stigli u januaru, pri čemu su obojica postigli po osam golova. Sa druge strane, ostavivši po strani pozajmicu Havijera Ernandesa, najprofitabilniji je bio Rud van Nistelroj."

Dalje se navodi da će Real uskoro odlučiti šta da radi sa Jovićem, te da je trener Zinedin Zidan više za to da srpski napadač ostane.

"Ako je reč o nastupima na terenu, ne bi trebalo mnogo da se raspravlja. Jedini argument u Jovićevu korist je njegova mladost i borba sa prilagođavanjem španskom fudbalu."

Na kraju, piše da je Jović veoma interesantan mnogim evropskim ekipama, ali da bi u slučaju njegovog odlaska Real morao da traži zamenu.

A "kraljevskom" klubu to trenutno nije u planu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.