Uzbudljiv start plej ofa: Rouz izvukao Čikago, Novicki izvukao Dalas

Izvor: Blic, 17.Apr.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbudljiv start plej ofa: Rouz izvukao Čikago, Novicki izvukao Dalas

Košarkaši Čikaga, Dalasa, Majamija i Atlante su upisali pobede na startu NBA plej ofa u večeri u kojoj je viđeno nekoliko preokreta i nekoliko fantastičnih partija pojedinaca.

Ubedljivo najbolji je bio Dvajt Hauard koji je ubacio 46 poena i upisao 19 skokova izjednačivši rekord karijere, ali ni to, ni podrška Džamira Nelsona (27 poena) nije bilo dovoljno da Orlando izbegne poraz od Atlante na svom parketu 103:93.

Za razliku od Medžika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hoksi su mnogo bolje rasporedili poene i tako nastavili seriju uspeha protiv Orlanda iz regularnog dela sezone. Al Horford je ubacio 16, Džoš Smit 15, a Kirk Hinrih je dodao 13 poena, što je bilo dovoljno da se zaboravi na prošlogodišnji plej of i bolno "čišćenje" koje je Atlanta doživela.

Uobičajeno fantastičan bio je i Derik Rouz, koji je ubacio manje od Hauarda (39 poena), ali koji je odlučio pobednika. Čikago je savladao Indijanu posle žestoke borbe rezultatom 104:99.

Pejsersi su puni samopouzdanja započeli meč, na samom startu su poremetili ritam favorita i uspeli da uđu u poslednja tri minuta sa dvocifernom prednošću (98:88). Ipak, Rouz je stupio na scenu i rešio stvar sa sedam poena, dva skoka i dve asistencije i tako potvrdio da ne mora da ubacuje sa distance da bude heroj (šut 0-9 za tri). Usput pogodio je 19 od 21 slobodnog bacanja.

Sličnu ulogu je imao i Dirk Novicki koji je blistao u poslednjoj četvrtini pobede Dalasa nad Portlandom rezultatom 89:81. Lider Mavsa je postigao 18 od 28 poena u poslednjoj deonici. Za početak meča bio je zadužen Džejson Kid, koji je ubacio ukupno 24 poena i održavao svoju ekipu u vođstvu u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani LaMarkus Oldridž je ubacio 27 poena i vodio Blejzerse do prednosti od 72:66 koju su imali šest minuta pre kraja. Tada je stvari u svoje ruke uzeo Novicki.

Majami nema jednog heroja, pa se u pobedi nad Filadelfijom rezultatom 97:89 učinak velike trojke sabira - 63 poena (Boš 25, Džejms 21, Vejd 17).

Vrelina je imala problema kao i ostali favoriti, ali kada su stigli "minus 12" iz prve četvrtine preuzeli su kontrolu i činilo se da će držati konce igre do samog kraja. Ipak, Filadelfija je uspela da stigne na 88:87 i natera rivala da se pomuči.

Rezultati:

Orlando - Atlanta 93:103

Čikago - Indijana 104:99

Majami - Filadelfija 97:89

Dalas - Portland 89:81

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.