Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 17:01

Užasne odbrane i sedam golova na Čairu: Čumić ponovo igrač odluke, Kaluđerović na koti 70

Po dva pogotka najboljih igrača dve ekipe i pobeda domaćina posle velikog preokreta - 4:3

Meč sa mnogo propusta u odbranama, velikim brojem prilika i na kraju sedam pogodaka! Rasterećenje rezultatom i očajne reakcije defanzivaca učinile su svoje. Radnički je dva puta stigao prednost Rada i na kraju slavio pobedu zahvaljujući nezaustavljivom Nikoli Čumiću - 4:3 (2:2).

Jedna od centralnih figura utakmice bio je Andrija Kaluđerović. Iskusni golgeter >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se baš kao i Čumić dva puta upisao u strelce i stigao do kote od 70 postignutih golova u Superligi. Zvanični rekorder elitnog takmičenja srpskog fudbala pogađao je mrežu Borivoja Ristića u 20. i 51. minutu.

Radnički je bio prinuđen praktično čitav meč juri protivničku prednost i na kraju je uspeo da stigne do potpunog preokre Građevinari su sa mnogo više želje ušli u utakmicu, poveli su golom odličnog Veljka Trifunovića od 11. minuta, a kada je devet minuta kasnije Kaluđerović duplirao vođstvo gostiju delovalo je da bi domaćin mogao da plati danak užasnog ulaska u meč.

Ipak, sjajni Nikola Čumić je ekspresno upalio motore. Igrač Olimpijakosa na pozajmici u Radničkom je prvo smanjio rezultat u 28. minutu, a onda je učestvovao u pogotku Stefana Mihajlovića dva minuta kasnije. Bio je to 11 gol nekadašnje nade Crvene zvezde u ovoj sezoni.

Kada smo pomislili greške poslednjih linija ne mogu da se ponove u nastavku dogodio se početak drugog poluvremena. Lošu reakciju domaćih defanzivaca posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu kaznio je Kaluđerović, posle odličnog prodora Trifunovića i odbijene lopte Ristića. Krilno Građevinara je kao i nekoliko puta tokom meča ostalo usamljeno na desnom boku, a onda se stuštilo ka golu, dobro šutiralo, a spreman da odbitak pošalje u nebranjeni deo mreže bio je Kaluđerović. Ali samo četiri minuta kasnije gostujuća odbrana je uzvratila za smušenost, što je iskoristio mladi rezervista Stefan Mitrović i na efektan način doneo treće izjednačenje na utakmici.

Pozitivan utisak o velikom broju golova pokvarila je teška povreda Strahinje Tanasijevića u 65. minutu, posle čega se ušao u mirniji tok utakmice. Da bi moglo da dođe do nove promene rezultata bilo je jasno posle isključenja Nemanje Petrovića u 77. minutu. To se i dogodilo. Radov pad u samom finišu meča kaznio je Nikola Čumić nakon lagano prodora u 86. minutu utakmce.

RADNIČKI NIŠ - RAD 4:3 (2:2)

/Čumić 28, 86, Mihajlović 30, Mitrović 55 - Trifunović 11, Kaluđerović 20, 51/

Stadion: Čair

Sudija: Igor Stojilković

Crveni karton: Petrović (Rad) u 78. minutu.

RADNIČKI NIŠ: Ristić - Letić (od 82. Ćirković), Miloradović, Bjeličić, Knežević - Pejović (od 82. Kojić), Subotić (od 82. Meleg) - Čumić, Pantelić, Sićović (od 46. Mitrović) - Mihajlović.

RAD: Marković - Živković (od 81. Ilić), Dobrijević, Tanasijević (od 65. Nikolić), Petrović - Milošević, Busnić - Zogović (od 81. Stojanović), Lataraević, Trifunović (od 72. Jovanović) - Kaluđerović (od 81. Dedijer).

----------------------------------

SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

 Voždovac - Napredak 1:0

/Janković 75/

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

/Zvekanov 82 - Zukić 56 i 68, Jevremović 80 ag - Zvekanov 83/

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

/Nikolić 29, 59, Denković 69 - F. Stevanović 12, 44/

Crvena zvezda - Radnik 4:1 (2:1)

/Pankov 30, Babić 38, Radulović 85pen, Simić 90 - Makarić 24/

Čukarički – Inđija 0:1 (0:0)

/Bosančić 85/

Nedelja

Radnički Niš - Rad 4:3 (2:2)

/Čumić 28, 86, Mihajlović 30, Mitrović 55 - Trifunović 11, Kaluđerović 20, 51/

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sedam pogodaka u Nišu, Radnički bolji od Rada posle preokreta

Izvor: RTS, 07.Jun.2020

Ekipa Radničkog savladala je Rad sa 4:3 u izuzetno zanimljivoj utakmici 28. kola Superlige Srbije. Gosti vodili 2:0 i 3:2, Nišlije na kraju stigle do preokreta i tri nova boda. U drugoj utakmici nedeljnog programa tim Mladosti na svom terenu bolji od Mačve 2:1. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.