Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2020, 21:37

Uzalud kiksne Bajern, kad nema ko da ga stigne...

Lajpcig osvojio samo bod u Frankfurtu - 1:1

Ne dešava se baš često da Bajern doživi kiks u Bundesligi, ali čak i kada se to dogodi onda ostale ekipe to kao da ne umeju da iskoriste. Lajpcig je večeras mogao da se izjednači sa aktuelnim šampionom, ali nije uspeo pošto je osvojio samo bod na gostovanju u Frankfurtu - 1:1 (1:0).

Ajntraht je još jendnom pokazao koliko je čvrst i neugodan protivnik, vodio je protiv favorita golom Ajmena Barkoka iz finiša prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poluvremana, ali je Lajpcig došao do izjednačenja preko Jusufa Poulsena u 57. minutu.

Upravo je danski reprezentativac bio najzaslužniji za promenu dešavanja na terenu u nastavku. Julijan Nagelsman je bio nezadovoljan onime što je video u prvih 45 minuta. Već na poluvremenu je u svlačionici ostavio Serlota, Olma i Upamekana, a na teren pored Poulsena uveo Forsberga i Orbana. Kakav je majstor Poulsen je pokazao kod gola. Fenomenalno je reagovao na centaršut Anhelina i spoljnim delom kopačke poslao neodbranjiv udarac u mrežu Kevina Trapa.

Gosti su sve više napadali, ali su u 78. minutu umalo doživeli novi šok. Andre Silva je imao veliku šansu, ali je zablistao Peter Gulaši. U samoj završnici Ajntraht je bio prinuđen na grčevito branjenje svog gola, a onda se u 88. minutu u kolosalnoj šansi našao Poulsen. Gulašiju se za blistavu intervenciju "odužio" sjajni Trap, pa je ostalo 1:1. Ajntrahtu je ovo bio peti remi u sezoni.

Lajpcig nema vrema za predah pošto ga očekuje možda i odlučujuće gostovanje PSŽ-u u Ligi šampiona, ali će Nagelsmanovom timu biti neophodna mnogo ozbiljnija igra za od ove večerašnje.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.