Uz malo sreće stižemo na vrh

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uz malo sreće stižemo na vrh"



Još 90, možda 120 minuta, deli našu reprezentaciju od ulaska u istoriju i osvajanja trofeja na Evropskom prvenstvu igrača do 21.godine.

Finale u Bohumu 2005, pa nesrećan penal poraz u polufinalu 2006. godine od Ukrajinaca... Prva selekcija Srbije u ovom uzrastu ima priliku da jednu novu eru u fudbalu u našoj zemlji otvori fantastičnim uspehom.

Osobina koju ih je krasila i na pripremama u Novom Sadu, i koju su i sami isticali tokom šampionata, ostala je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pred veliko finale . Skromno i iz drugog plana, iako su "crveni" svesni svojih kvaliteta.

Jasno je da je pritisak prebačen na domaćina Holandiju, koja će imati i veliku podršku svojih navijača u Groningenu:

"Baš kao i do sada, na svim utakmicama uvek smo davali protivnicima ulogu favorita. Već posle drugog kola po grupama se prognoziralo da ćemo mi i Holanđani biti u finalu. Što se tiče finala, biće teška utakmica. Na njihovoj strani biće navijači i suđenje, verovatno. Mi gledamo sebe i pokušaćemo da ostvarimo nešto veće od trenutnog uspeha, a to je da uzmemo zlato. Uzdam se u sreću", tvrdi Zoran Tošić.

Finalni meč definitivno će odlučiti nijanse ili neki potez pojedinca, a na takve stvari Srbi su veoma dobro pripremljeni.

"

U finalu nema pravila, mislim da će odlučiti neka nijansa. Holanđani nisu toliko agresivni i ne drže loptu i smatram da je tu naša šansa. Finale će odlučiti neki pojedinac ili potez. Na tribinama će sigurno biti dosta Holanđana, biće dosta i naših navijača, ali mislim da je to njima veće opterećenje", kaže Nikola Drinčić.

Reprezentativci Srbije su ipak svesni svojih kvaliteta i aduta:

"Krenuli smo iz drugog plana i rasterećeno stigli do finala. Već sada smo napravili veliku stvar za naš fudbal, ali mislim da, kad smo već došli dovde, da ne treba da se zadovoljavamo, već da jednom dobrom igrom dođemo do trofeja. Holanđani imaju odličnu ekipu, dosta su pokazali i zasluženo su u finalu. Očekujem pritisak od strane njihovih navijača, mislim da imamo snage da se borimo protiv svega toga", kaže Dušan Basta.

"Znali smo da će sve utakmice biti teške, potrebna je velika koncentracija i u finalu očekujem najteži meč. Holanđani će imati veliku podršku, mi ne treba da podlegnemo pritisku, treba da izdržimo prvih 20 minuta i onda će sve da krene na našu vodenicu i završiće se sigurno dobro po nas. Mi ćemo igrati rasterećeno", rekao je Aleksandar Kolarov.

Dragan Mrdja: "Sigurno da su oni jedna od najboljih reprezentacija na ovom šampionatu. Biće teško, imaće pun stadion svojih navijača. Očekujem ponovo jednu tvrdu, neizvesnu utakmicu, mada oni igraju na gol više, iako vidite tendenciju na ovom prvenstvu. Svi igraju zatvoreno, sa namerom da zatvore svoj gol."

Duško Tošić: "Obećavam samo da ćemo se boriti i pokušati da pobedimo, čime bi doneli celoj naciji veliku radost i novo slavlje na balkonu gradske Skupštine"

Bane Ivanović: " Ja ću biti još malo skromniji. Obećavam veliku borbenost, kolektivnu igru kao i do sada. Ako tako odigramo, mislim da ne bi trebalo da bude problema"

Antonio Rukavina: "Čeka nas izuzetno teška utakmica, jasno je da će imati veliku podršku navijača. Medjutim, ovo što smo do sada uradili, hajde da pokušamo da ostvarimo još nešto, da uzmemo to zlato. Ipak, finale - tu nikada nema favorita. Uzdam se i u sreću", rekao je reprezentativac Srbije.

Finalni meč počinje u 20 i 45, specijalan program povodom meča u Groningemu startuje u 20 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.