Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz 'grobare' do Lige šampiona

Uz 'grobare' do Lige šampiona

Uz pojačane mere bezbednosti u Sportskom centru 'Teleoptik' održana je dugo očekivana izborna skupština Partizana. Iznenađenja nije bilo: glavni krivci za posrtanje crno-belih ostali su na svojim mestima, dok je komande 'valjka', kako je i bilo najavljeno, preuzeo dr Nenad Popović.

Poznati biznismen i šef ekonomskog tima Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju locirao je tri glavna problema.

- To su rezultati, navijači i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnosti loša slika o Partizanu. To ćemo u narednom periodu pokušati da ispravimo. Prvi posao će nam biti da vratimo navijače na tribine i pokušaćemo da razgovorima rešimo nesuglasice. 'Grobari' su potrebni Partizanu, kao i klub njima - rekao je Popović.

Novi predsednik je rekao da će i rad Partizana ubuduće biti potpuno javan i da će uskoro napraviti petogodišnji plan.

- Učinićemo sve da se veliko ime Partizana više ne pojavljuje u javnosti u negativnom kontekstu. Nećemo ništa u kubu skrivati i naš rad će biti transparentan. Cilj nam je da u narednom periodu uđemo u Ligu šampiona i da igrači Partizana čine okosnicu reprezentacije i zato ću zajedno sa Upravnim odborom, koji čine sve sami eksperti u svojim oblastima, do kraja januara napraviti petogodišnji plan - dodao je Popović.

Crno-beli su juče dobili i novi Upravni odbor koji će, kao i stari, brojati 13 članova, a uz predsednika ponovo će imati četiri potpredsednika. Interesantno je da u najužem rukovodstvu nije ostao nijedan član iz prošlog saziva. Popović je, doduše, najavio da će za bivše potpredsednike Ratomira Babića zbog dobrog rada sa omladinskom školom i Svetolika Kostadinovića koji je do sada bio zadužen za saradnju sa FSS uvek biti posla u Humskoj, ali nije naveo kakva će njihova zaduženja biti u budućnosti.

Žarko Zečević će i ubuduće obavljati posao generalnog sekretara. Predsednik Popović je najavio da će ubuduće biti burnih promena, za šta su neophodne promene statuta kluba, pa je moguće da posle toga Zečević bude izabran za finansijskog direktora. Posle izborne skupštine i novi Upravni odbor je održao sastanak, ali na njemu nisu donesene nikakve odluke o promenama u stručnom delu. Međutim, treba očekivati da na već sledećem sastanku na dnevni red dođe i pitanje trenera.

Najvatreniji navijači Partizana, članovi grupe 'Grobari - jug', razočarani su odlukama izborne skupštine. Iako je predsednik Nenad Popović najavio da će prvi potez biti uspostavljanje kontakta sa protestantima i da će pokušati da s njima nađe zajednički jezik, pristalice crno-belih sa južne tribine odbijaju takvu mogućnost.

- Ne znam s kime novi predsednik ima nameru da razgovara. Naši zahtevi su bili jasni - iz kluba moraju da odu Žarko Zečević i Nenad Bjeković. Ovo što je urađeno na skupštini predstavlja farsu - kaže jedan od vođa navijača koji su u protestu.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.