Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 11:34

Uz Brajton na Stamford Bridžu stoji armija prava

U sklopu 32. kola Premijer lige superligaš Čelsi dočekuje Galebove

Kada su utakmice Premijer lige u ostrvskim medijima na margiji, jasno je da je zavladalo vanredno stanje, da se nešto ozbiljno kuva i da gori crvena lampica. Formiranje Evropske Superlige narušilo je harmoniju, unelo razdor i dobrano zatreslo zemaljsku kuglu. A, fudbalski fanatici se nadaju da će i večeras moći da se nasmeju jednom od 12 odmetnika – superligašu Čelsiju.

Liverpul je sinoć osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bod protiv Lidsa, timu iz Jorkšira dolazila je podrška sa svih strana, a prkosni Lids ne samo što je otkinuo bodove Redsima, kojima su i najvatrenije pristalice okrenule leđa, već je uoči susreta na Eland Roudu poslao snažnu poruku: „Zaslužite Ligu šampiona“. Večeras će Brajton na Stamford Brižu (21.00) imati podršku kakvu nikada nije imao. Iza njega će stajati fudbalski romantičari, koji se protive Evropskoj Superligi, ligi pohlepnih odmetnika koji ne mare za najvažniju sporednu stvar na svetu, već samo za novac. Iza Brajtona će stajati armija prava.

Bez huka sa tribina, ali sa vetrom u leđa Brajton će pokušati da uradi ono što mu nikako nije polazilo za rukom – da zatresu mrežu Plavaca na Stamford Brižu i otkinu timu iz Londona bod(ove). Brajton je slavio u prvom međusobnom susretu sa Čelsijem u FA kupu davne 1933. godine sa 2:1, a Plavci su na prethodnih 14 okršaja sa Brajtonom 12 puta izašli kao pobednici, a dva puta su rivalu prepustili po bod.

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Galebovi su izgubili na poslednjih šest gostovanja na Stamford Brižu, a ukoliko skinu skalp Čelsiju, Plavci će tek treći put u eri Romana Abramoviča vezati dve utakmice na domaćem terenu na kojima nisu osvojili ni bod. Čelsiju su brideli obrazi protiv Vest Broma (5:2), a prethodno su dva neuspeha u Londonu povezali Andre Vilas Boas 2011. i Frenk Lampard 2019. godine.

Od promocije u Premijer ligi, Brajton je tim koji je najviše puta odigrao meč bez golova. Neverovatnih 16 puta njihove utakmice su završene a da se nisu zatresle mreže.

Pod komandom Tomasa Tuhela Čelsi je u prvih 10 utakmica postigao 11 golova i primio samo dva, da bi u naredna dva meča Plavci dali i primili šest golova. Nije bilo prijatno Tomasu Tuhelu juče na konferenciji za medije, morao je da iznese stav o formiranju Evropske Superlige. Prevejani Nemac bio je spreman za to.

„Još nemam mišljenje o Evropskoj Superligi. Samo mogu da kažem da imam poverenje u Čelsi i ljude koji ga vode, i siguran sam da bi napravili najbolje za klub. Nisam prava osoba za komentar“, vešto se izvukao nemački stručnjak na konferenciji za medije uoči duela sa Brajtonom.

Od dolaska Tomasa Tuhela, živnuli su igrači koji su u Čelsi došli iz Bundeslige. Primetno je da Kai Haverc hvata formu i da mu je sunarodnik pronašao žicu. Nemački ofanzivac je u pobedi nad Kristal Palasom postigao gol i upisao asistenciju, a na prethodna 22 meča u Premijer ligi imao je učinak od jednog gola i dve asistencije. Budi se i Kristijan Pulišić. Tri gola na pretnodne dve utakmice jasan su signal da se i njegova forma kreće uzlaznom putanjom. Za celu sezonu je u Premijer ligi do minula dva kola tri puta zatresao mreže rivala.

Matea Kovačića i dalje muči tetiva, pa će hrvatski reprezentativac propustiti susret sa Brajtonom. Kristensen se vraća u sastav, a Tijago Silva bi mogao da se preseli na klupu i napravi predah. Aron Konli se priključio treninzima Galebova posle višemesečne pauze. Reprezentativac Irske nije nastupio za Brajton od kraja februara i poraza od Vest Bromvič Albiona. Bek Tarik Lamptin i Soli Marč ostaće van protokola.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.