Uvodi se plavi karton, a šta ako ga dobije golman? Suludo, ali istinito - treneru tad ostaju DVE OPCIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 10:59

Uvodi se plavi karton, a šta ako ga dobije golman? Suludo, ali istinito - treneru tad ostaju DVE OPCIJE

Većini fudbalskih poznavalaca se ni najmanje ne sviđa novo pravilo.

Pre nekoliko dana objavljeno je u svetskim medijima da bi u fudbal uskoro mogao da se uvede plavi karton. Taj bi karton sudija pokazao u slučaju kada smatra da je igrač napravio prekršaj zbog kojeg bi trebalo da napusti igru, ali ne do samog kraja utakmice. Plavim kartonom igrač bi dobio suspenziju iz igre u trajanju od deset minuta.

Karton bi se davao u slučaju taktičkih prekršaja ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ako igrač uđe u veću raspravu sa sudijom. Plavi karton bi ograničio broj zaustavljanja obećavajućih napada, smatraju u IFAB-u.

Ova praksa isprobana je u nižim velškim ligama i donela je željene rezultate. Ekipe su prestale da prave taktičke prekršaje s ciljem zaustavljanja kontranapada protivnika, pa vi sad procenite je li to dobro ili loše po fudbal.

Svakako, mnoge je zainteresovala ideja uvođenja ovog pravila, pa je ubrzo postavljeno i pitanje - što ako plavi karton dobije golman? I odgovor je potpuno sulud.

Dakle, ako se dogodi da golman dobije plavi karton i suspenziju na 10 minuta, njegov trener će imati dve opcije - da napravi trajnu zamenu i u igru uvede rezervnog golmana ili da na gol za tih deset minuta stane neko od igrača s terena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.