Izvor: Piplmetar.rs, 12.Feb.2024, 22:31

Uvodi se plavi karton? FIFA se oglasila

Britanski list „Telegraf“ objavio je vest o namerama FIFA da uvede plavi karton uz crveni i žuti karton. Taj vid kazne bi sklonio igrača na dest minuta van terena, a glavni kriterijum je grubost ili nepoštovanje sudija.
FIFA je hitro reagovala objavom na društvenoj mreži „Iks“.
„FIFA želi da raščisti pitanje takozvanog plavog kartona. Nije istina da planiramo da ga uvedemo u najviši rang fudbala i svi izveštaji o tome su preuranjeni. Bilo kakvo testiranje, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << bude uvedeno, biće ograničeno na testiranje na nižim nivoima. Ovu temu ćemo ponovo otvoriti 2. marta“, navodi se u saopštenju FIFA.
Namera o uvođenju plavog kartona je krenula od Međunarodne sudijske organizacije (IFAB) kako bi se smanjio broj protesta na račun sudijskih odluka.
„Loše ponašanje igrača smo identifikovali kao ozbiljan problem za fudbal. Ispitujemo šta možemo da uradimo kroz izmene pravila igre. Postoji veliko interesovanje za ideju da samo kapiten može da priđe sudiji“, izjavio je Lukas Brud, član IFAB-a.
FIFA wishes to clarify that reports of the so-called ‘blue card’ at elite levels of football are incorrect and premature.
Any such trials, if implemented, should be limited to testing in a responsible manner at lower levels, a position that FIFA intends to reiterate when this…

— FIFA Media (@fifamedia) February 8, 2024



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.