Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 01:57

Utakmica sezone u Argentini: Taljeres ispustio 3:0, Lanusov ubitačni duo ugasio san o istorijskoj tituli

Lopez i Sand "ubili" svaku nadu timu iz Kordobe da može da pomrsi račune Riveru

Bilo je kvalitetnijih, pa i efikasnijih, ali uzbudljivijih utakmica od one odigrane ove noći između ponedeljka i utorka na stadionu Nestor Dijaz Perez teško da je bilo u Argentini ove sezone. Lanus je u 18. kolu ugostio Taljeres i već posle pola sata imao tri gola zaostatka, ali je na krilima ubitačnog tandema uspeo da režira neverovatan povratak, nadoknadi minus i udalji rivala iz Kordobe od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << titule - 3:3 (1:3).

Nikada u svojoj istoriji Taljeres nije bio prvak Argentine, ali mu se usled loše sezone Boke Juniors i nešto sporijeg starta Rivera ukazala prilika da po prvi put sanja naslov šampiona. Ipak, na sedam rundi do kraja, čini se da će ipak biti nedosanjan san, jer remi u Lanusu samo se nakalemio na prošlonedeljni poraz upravo od Rivera, pa bi u slučaju da Galjardova četa savlada Argentinos Juniorse, lider otišao na plus devet.

Odavali su fudbaleri gostujućeg tima na startu meča da ih poraz od Rivera nije demoralisao, krenuli su po trijumf praktično od prvog sudijskog zvižduka. I već do 27. minuta imali tri boda u džepu. Istina, uz veliku pomoć domaćina, koji je bio i te kako velikodušan. Delili su fudbaleri Lanusa poklone šakom i kapom, nesmotrenim reakcijama poklonili dva penala gostima, a između dva jedanaesterca Mišel Santos je zategao praćku - za svoj drugi gol na meču - i Taljeres je očas posla imao tri gola prednosti.

I mada su plavo-beli mogli do još ubedljivijeg vođstva do poluvremena, napadač Lanusa Hoze Lopez uspeo je do odlaska na odmor da smanji zaostatak svojim desetim golom u prvenstvu. Nedugo po povratku sa pauze nadovezao je i 11, a onda je usledila opsada Taljeresovog gola.

Pucali su iz svih pozicija domaći fudbaleri, stavljali konstantno na muke Gvida Ereru, ali je golman gostiju uspeo da se nosi sa njima. Činilo je kako vreme prolazi da Lanusu ponestaje snage za potpuni povratak, da bi u 86. minutu na scenu stupio neumorni Hoze Sand.

Legendarni 41-godišnji napadač ispratio je akciju po levoj strani i samo ispružio nogu na oštar centaršut za erupciju oduševljenja na stadionu i svoj 11. gol u sezoni, kojim se izjednačio sa saigračem Lopezom na vrhu prventvene liste strelaca.

Njih dvojica zbirno imaju više postignutih golova od 18 timova u prvenstvu! I večeras su udruženim snagama ugasili san o istorijskoj tituli. Ako je iko i verovao u nju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.