Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije

Izvor: Sportske.net, 31.Avg.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije

Fudbalski savez Srbije (FSS) usvojio je danas novi Statut usaglašen sa odredbama zakona o sportu.

Na Skupštini FSS, održanoj u Skupštini Beograda, delegati su jednoglasno usvojili Statut, a predsednik Komisije za pravna pitanja FSS Dejan Šuput rekao je da je Statut napravljen poštujući zakon i dosadašnji Statut saveza.

"Glavni razlog donošenja novog Statuta je usklađivanje sa odredbama zakona o sportu. Mi ćemo sve to završiti i pre roka. Doneli smo potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nov Statut pošto se ispostavilo da je toliko novina nametnuto da bismo morali da menjamo trećinu postojećeg. Najveći deo je promena je formalno tehničke prirode", rekao je Šuput.

On je od promena izdvojio to da će generalnog sekretara FSS ubuduće birati Izvršni odbor FSS, a ne kao do sada Skupština, kao i uvođenje sportskog direktora, kao staturanog organa FSS, koji će snositi najneposredniju odgovornost za rezultate i sveukupni rad sportskog sektora FSS.

Definisan je i pojam fudbalskih klubova, kao i broj članova Skupštine koji dolaze iz klubova. Takođe, Šuput je rekao da će izbor i razrešenja predsednika, potpredsednika i svih komisija FSS biti u nadležnosti Izvršnog odbora.

Promeniće se struktura Skupštine Saveza i broj delegata uvećaće se na 107, a biće uvedena i komisija za etiku.

"Ta komisija će biti ovlašćena da prati rad svih organa FSS i ukazuje na nepravilnosti. To će biti nezavisno telo koje će doprineti boljem, efikasnijem, jeftinijem i profesionalnijem radu Saveza", dodao je Šuput.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza rekao je da svi regionalni savezi moraju da usaglase svoje statute sa novim statutom FSS.

On je dodao da će biti uvedena praksa da, pored predstavnika Saveza, na utakmice A reprezentacije i mlađih selekcija, putuje bar 10 do 20 predstavnika opštinskih saveza i najavio pomoć manjim klubovima u vidu donacije po jedne garniture dresova i lopti, u dogovoru sa regionalnim savezima.

Na današnjoj sednici izabrana su i tri nova člana Izvršnog odbora: Dobroslav Bojović iz građevniske firme "Napred", Dragan Ilić i Zoran Šćepanović, za koje je ocenjeno da imaju kvalitet da se nađu u tom telu i da će unaprediti rad FSS.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROMENE U FSS: Usvojen novi Statut Fudbalskog saveza Srbije

Izvor: HotSport.rs, 31.Avg.2016

U Skupštini grada Beograda održana je Druga sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije 25. saziva za mandatni period 2016 – 2020. na kojoj je bilo prisutno 59 delegata, a Skupštinom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.. Jednoglasnom odlukom usvojen je novi Statut...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.