Uspela generalka Orlova

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Jan.2011, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspela generalka Orlova

SRBIJA – AUSTRIJA 39:27 (23:11)
Beograd – dvorana Banjica. Gledalaca: 1.700. Sudije: Stojković i Nikolić (Srbija). Sedmerci: 2 (2), Austrija  1 (–). Isključenja: Srbija 10, Austrija 12 minuta.
SRBIJA: Marjanac (3 odbrane), Ptibak 2, Šešum 7, Vujin 9 (2), Nikčević, Čurković 1, Toskić 5, Stanić (10 odbrana, sedmerac), Ilić 3, Marković 4, Pejanović (8 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << odbrana), Prodanović 3, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković, Mitrović, Stanković 2.
AUSTRIJA: Bauer (3 odbrane), Folser 1, Kainmiler, Božović 2, Vos 2, Abadir, Majer 2, Marinović (4 odbrane), Silađi 4, Poš 2, Vilcinski 2, Johum, Friede 2, Slinger 6, Vagestrejt, Viber 3.
Semafor: 5:1 (6), 13:4 (16), 19:7 (24), 27:14 (35), 31:20 (43), 36:24 (54).

U generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo u Švedskoj Orlovi su pobedili Austriju (39:27) i oprostili se od beogradske publike.
Već na početku meča je sve bilo rešeno, sjajnom igrom u napadu i dobrom odbranom izabranici Veselina Vukovića su nametnuli svoj ritam, koji gosti nikako nisu mogli da isprate. Izgledalo je na momente da su Orlovi željni revanša i naplate dugova još od pre godinu dana, kad su se sa EP iz Austrije vratili odmah posle prvog kruga, najviše „zahvaljujući“ istom rivalu.
U 15. minutu Vuković je odlučio promeni odbranu iz 6–0 u 5–1 što se pokazalo kao sjajan potez. Sa Nikčevićem napred Orlovi su potpuno razoružali Austrijance, ukrali nekoliko lopti i zahvaljujući lakim golovima stigli do velike prednosti. Na golu je odličan bio Darko Stanić, dok su Marko Vujin i Momir Ilić sjajno predvodili napad Srbije.
U nastavku meča selektor Vuković je odlučio da šansu pruži svim igračima, pa su na terenu bili i momci koji imaju daleko manju minutažu. Srbija je nastavila da rešeta mrežu rivala, ali je u pojedinim trenucima ispoljila i staru slabu stranu – brzi i ishitreni šutevi, loša dodavanja i promašeni ziceri...
No, nema se šta zameriti ni jednom igraču, rezultat je bio u drugom planu, a za igru će Orlovi imati još malo vremena, pre svega da isprave nepotrebne greške, jer baš one na Svetskom prvenstvu mogu skupo da ih koštaju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.