Uspeh Zvezde je ZASLUGA njih dvojice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 10:36

Uspeh Zvezde je ZASLUGA njih dvojice!

Sankcije promenile sve.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Ljupko Petrović ponosan je na oreol nepobedivosti sa kojim je osvojio Kup evropskih šampiona 1991. godine. Crveno-beli su zaključno sa finalom u Bariju u kojem su na penale pobedili Olimpik iz Marseja sa 5:4 odigrali devet utakmica i ni u jednoj nisu doživeli poraz. Iskusni stručnjak je povodom godišnjice od najvećeg uspeha srpskog klupskog fudbala govorio za "Kurir" o saradnji sa vodećim ljudima kluba sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marakane iz tog perioda, Draganom Džajićem i Vladimirom Cvetkovićem.

Kakav ste imali odnos sa Vladimirom Cvetkovićem?

- Fenomenalan! Cvele je čoveke koji je uvek širio pozitivu oko sebe. Tako je uticao na mene i fudbalere. Voleli smo da odemo kod njega u kancelariju, popričamo sa njim. Moram da kažem da je Crvena zvezda u vreme inflacije posuđivala novac državi. Toliko je Zvezda bila moćna. A, sve je to zasluga Vladimira Cvetkovića. Da nije bilo sankcija i rata, danas bi Zvezda bila uz bok Realu, Junajtedu, Liverpulu, Barseloni, Juventusu... Ne samo po trofejima, već i po ekonomskoj moći - tvrdi Petrović.

A, sa Draganom Džajićem?

- Bili smo i ostali prijatelji. U prvom kontaktu sa mnom, rekao mi je da me želi za trenera Crvene zvezde i da sam ja njegov izbor. Imali smo uzajamno poverenje. Uvek je bio uz mene i ekipu, štitio nas. Njegova reč se poštovala. Znate, sa njim sam spremao taktiku za Bari i za sve evropske utakmice - rekao je Ljupko Petrović u razgovoru za "Kurir".

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.