Usmanov želi da kupi Arsenal

Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usmanov želi da kupi Arsenal



Ruski milijarder Ališer Usmanov izjavio je da želi da kupi fudbalski klub Arsenal. Usmanov je nedavno povećao svoj udeo u vlasništvu na 23 procenta i rekao da nema planove da preuzme klub. Međutim, 54-godišnji Rus se predomislio i izjavio da se ništa neće dogoditi odmah.

’’Mi nemamo kapacitet danas, ali ovo je biznis i život se menja. Nešto što ne možete da uradite danas, možda ćete moći sutra’’, izjavio je Usmanov. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Britanski mediji pišu da se Usmanovu svideo Arsenal kada je Arsen Venger došao na klupu londonskog kluba sredinom devedesetih.

Ruski milijarder je rekao da ukoliko drugi akcionari budu želeli da prodaju svoje deonice, on će ih kupiti pod uslovom da cena bude odgovarajuća.

Deni Ficman, koji jedini ima veći udeo u vlasništvu, 24 procenta, izjavio je da ni on a ni ostali deoničari neće prodavati svoje akcije bar do aprila 2008.

Usmanov je izjavio da želi da kupi Arsenal nedelju dana pošto je klub objavio da im se zarada povećala za 46 procenata u odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.