Uskoro novi mančesterski derbi!

Izvor: Mondo, 22.Sep.2016, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi mančesterski derbi!

Junajted i Siti trebalo je da se ponovo sastanu tek 25. februara. A, onda se desio žreb četvrtog kola Liga kupa...

Mančester junajted i Mančester siti odmeriće snage 25. ili 26. oktobra u derbiju četvrtog kola engleskog Liga kupa, a veoma zanimljivo biće i u meču Liverpul - Totenhem.

Nedirigovani žreb tako je u ranoj fazi takmičenja spojio četiri ekipe koje pretenduju na titulu u Premijer ligi, a tu je i "mali" londonski derbi između Vest Hema i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Čelsija.

Ipak, nema sumnje da će fokus primarno biti usmeren ka Old Traford, gde će Junajted i Žoze Murinjo imati priliku da se revanširaju Sitiju i Pepu Gvardioli za poraz (1:2) iz četvrtog prvenstvenog kola, kojim je započeta mini-kriza "crvenih đavola".

Oni su posle tri poraza zaredom u Premijer ligi i Ligi Evrope, u sredu uspeli da kao gosti savladaju trećeligaški Nortempton - 1:3.

Već sada se postavlja pitanje kako će menadžeri Murinjo i Gvardiola pristupiti toj utakmici, znajući da je Liga kup takmičenje koje velikim klubovima uglavnom služi za razigravanje igrača sa manjom minutažom i predah onih najopterećenijih. Da li će prevagnuti razmišljanje na duže staze, ili veliki rivalitet?

Siti je, inače, branilac trofeja. Prošle sezone u finalu je savladao Liverpul boljim izvođenjem jedanaesteraca.

PAROVI 4. KOLA:

Vest Hem - Čelsi

Mančester junajted - Mančester siti

Arsenal - Reding

Liverpul - Totenhem

Bristol siti - Hal

Lids - Norič

Njukasl - Preston

Sautempton - Sanderlend

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.