Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 19:04

Ušao u Ajaks na mala vrata, sada vredi 23.000.000 i stavio je paraf na vernost do 2025.

Lisandro Martinez produžio ugovor koji je isticao 2023. godine

Ušao je Lisandro Martinez pre dve godina u Ajaks na relativno mala vrata, a u međuvremenu postao jedan od najvrednijih fudbalera koje amsterdamski gigant ima u svojim redovima. Svestan je šampion Holandije koliko bi u budćnosti mogao da profitira prodajom mladog štopera te ga je na vreme blindirao i produžio saradnju do 2025. godine.

Po dolasku u Ajaks iz Defensa i Hustisije za 7.000.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u početku je korišćen kao defanzivni vezista, ali je ga Erik Ten Hag minule sezone u najvećoj meri koristio na prirodnoj mu poziciji centralnog beka. U ovom trenutku Kopljanici su jedna od najboljih odbrana Evrope - primili su samo jedan gol na sedam prvenstvenih mečeva i još jedan u prve dve runde u Ligi šampiona. Minulog leta Barselona je bila zainteresovana za usluge Argentinca, a kako stvari stoje, Ajaks bi već narednog leta mogao ozbiljno da profitira u odnosu na uloženi novac.

Već sada vrednost 23-godišnjaka se procenjuje na 23.000.000 evra (podaci specijalizovanog Transfermarkta), što će reći da ima potencijal da postane jedna od skupljih prodaja u istoriji kluba. Podsetimo, rekorder je Frenki de Jong sa 86.000.000, pola miliona manje Juventus je platio Matijasa de Lihta. Fizički, Martinze ozbiljno odudara od De Lihta budući da je sa je sa 175 visine, čak 14 centimetara niži. Teško da Ajaks može jednog dana da se nada tolikom novcu. Ali ako ekipa nastavi da dominira u Holandiji, odnosno napravi zapaženiji rezultat na evropskoj sceni, možda bi Ajaks mogao da se nada sumi od približnoj onoj za koju je svojevremeno Davinson Sančez pojačao Totenhem (42.000.000 evra).

O prodaji, o tom potom, ali čini se da u Ajaksu ove sezone svi sektori funkcionišu kao satić. Na terenu ne bi trebalo ništa menjati, jer Ten Hagovi momci maltene ne primaju golove, a istovremeno sipaju iz svih oružija i igraju atraktivno. Sportski sektor je letos pogodio potpisom Stivena Berghujsa, a danas rešio vrlo bitno pitanje vezano za budućnost kluba.

Podsetićemo još na to da je Martinez od dolaska u Holandiju upisao 92 nastupa uz pet golova i pet asistencija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.