Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 21:28

Urugvajski Klasiko za prodor ka vrhu

Penjarol dočekuje Nasional u velikom derbiju

Umesto radosti i fešte, tajac na ulicama Montevidea. Urugvajski Klasiko između Penjarola i Nasionala ponovo će se igrati bez publike - treći put zaredom - koja mu je poslednji put svedočila pre više od godinu dana, u decembru 2019. Od tada, i ko zna koliko još dugo, navijači ne mogu na stadion, a to u fudbalskoj zemlji poput Urugvaja, sve menja.

Igranje Klasika između dva najveća nacionalna kluba predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poziv na zabavu i akciju punu emocija. Povrh svega, predstojeći 558. okršaj Aurinegrosa i Trikolora u svim takmičenjima igra se u okviru 4. kola Klausure, u apsolutno neprimerenom terminu, od 18.30 po lokalnom vremenu, a 22.30 po srednjoevropskom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kao i u svim urugvajskim Klausurama od 1994. godine, i na ovom turniru mnogo toga će u ovom formatu da se definiše, poput kvalifikacija za međunarodne kupove. Posmatrajuči Aperturu i Klausuru Nasional ima osam bodova prednosti u odnosu na Penjarol. U tekučoj kampanji Trikolori su osvojili pet, a Aurinegrosi četiri boda.

Ne postoji, dakle, veći derbi u Urugvaju od onog koji se igra večeras. Nadaleko čuveni Klasiko je okršaj dva kluba koja su kroz istoriju zajedničkim snagama čak 97 puta osvajali pehar namenjen šampionu države. Svi ostali klubovi u zemlji to su uradili u svega 20 navrata. Prvi međusobni duel odigrali su davne 1900. godine i to ovaj fudbalski spektakl danas čini jednim od najstarijih rivalstava van granica Velike Britanije.

Rana je faza urugvajskog prvenstva, pa utakmica rezultatski neće biti iz reda onih koje jednog od velikana približavaju tituli. Međutim, ni Nasional ni Penjarol nisu započeli šampionat naročito ubedljivo i teško da postoji slađi scenario od onog koji bi ih pogurao ka vrhu tabele, a protivnika ostavio na mrtvoj tački.

Penjarol koji ove godine vodi Maurisio Larijera, u derbi ulazi posle prve pobede ostvarene protiv Danubija na gostovanju pre četiri dana. Što se tiče sastava Horhea Đordana, i on je u subotu ostvario pobedu, protiv Vonderersa, u duelu punom nervoze sa ukupno tri crvena kartona.

Glavni aduti Penjarola su napadač Matijas Britos sa šest pogodaka, a boje kluba brane još iskusni štoper Gabi Kagelmaher, potom Maksi Pereira, Kristijan Rodrugez, Valter Gargano i Fabijan Estojanof. Sa druge strane, glavna zvezda je napadač Gonzalo Berhesio, prvi strelac lige sa 15 golova, novajlija je legendarni Andres D'Alesandro, ali se on ne očekuje u sastavu,

U poslednjih šest sučeljavanja Nasional je slavio tri puta, uz dva remija i pobedu Penjarola u najsvežijem okršaju. Prštalo je tada na Kampeon del Siglu, a domaćin je do pobede 3:2 došao golom Nauelpana u 88. minutu. Goleada je bila izuzetak pošto na četiri meča pre toga nisu prebacili brojku od dva gola.

URUGVAJ 1 - 4. KOLO

Utorak

Progreso - Feniks 0:1 (0:0)

Sero Largo - Deportivo Maldonado 1:2 (1:2)

Sreda

Liverpul - Rentistas 2:2 (1:1)

22.30: (2,55) Penjarol (3,00) Nasional (2,80)

Četvrtak

01.30: (2,25) Montevideo Vonderers (3,20) Boston River (3,10)

14.00: River Plejt - Danubio

21.00: Plaza Kolonija - Sero

23.15: Montevideo Siti - Defensor Sporting

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.