Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2021, 23:38

Urugvajski Klasiko: Nasional jači za Okampa, Penjarol željan osvete

Kopa Sudamerikana: Gradski rivali iz Montevidea bore se za ulazak među osam najboljih timova u drugorangiranom takmičenju Južne Amerike

Najveći duel urugvajskog fudbala, onaj koji razdvaja zemlju na pola, obostrano nabijen tenzijom koja je godinama izostajala s međunarodne scene, imaće svoje prvo izdanje u Kopa Sudamerikani. Noćas (02.30) na stadionu Gran Parke Sentral u Montevideu, 558. put sastaju se Nasional i Penjarol, poznatijem i kao Urugvajski Klasiko, u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meču osmine finala drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike.

Nasional je svoje nastupe premestio u drugo najeminentnije takmičenje na kontinentu pošto je završio na trećem mestu u grupnoj fazi Kopa Libertadores. U međuvremenu, Penjarol se plasirao u eliminacionu fazu ovog takmičenja kao prvi u svojoj grupi. Aktuelni šampioni Urugvaja dobro se snalaze u domaćoj Aperturi, ali ni Aurinegrosi ne zaostaju mnogo za njima. Nasional je trenutno treći, dok je Penjarol šesti, sa tri boda zaostatka u odnosu na večitog rivala. Ova dva sastava, pre manje od dve nedelje, odmerila su snage u prvom ovosezonskom klasiku, u kom su Trikolori slavili rezultatom 2:0.

02.30: (3,20) Nasional (2,70) Penjarol (2,50)

Nasional je nedavno pojačan povratkom Brajana Okampa koji je predhodnih mesec dana sa nacionalnim timom učestvovao na Kopa Amerika. Krilni napadač imao je zapaženu ulogu u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Zabeležio je dva pogotka i isto toliko asistencija. Kao najistureniji u sastavu koji predvodi Alehandro Kapučio, biće argentinski veteran Gonzalo Berhesio, koji je u skorašnjoj pobedi nad Penjerolom postigao drugi gol, čime je na 10 dosadašnjih nastupa u Aperturi, postigao isto toliko pogogaka.

-------------------------------

Sve mečeve Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

Penjarol će težiti da se osveti za nedavni poraz u državnom šampionatu. Trener Maurisio Larijera predhodnog vikenda odmorio je svog mladog strelca Agustina Alvareza, koji bi noćas trebao da startuje u napadu zajedno s Fakundom Toresom, novim draguljem Aurinegrosa koji je pružio dosta dobre partije u nacionalnom dresu na protekloj Kopa Amerika. Ipak, tamošnji mediji spekulišu kako bi Penjarol u ovom duelu mogao da ostane bez Alvareza, za kog tvrde da je povređen, dok klub to negira. Napadač je ove sezone postigao osam golova na isto toliko utakmica, računajući i het-trik u pobedi nad Korintijansom od 4:0.

02.30: (2,90) Deportivo Tahira (3,00) Rosario (2,50)

Ako ipak dođe do njegovog odsustva, kao zamena nameće se Arijel Nauelpan koji je predhodnog vikenda postigao gol u pobedi od 2:0 nad Seritom. Kevin Dejvison i ovoga puta biće među stativama, kao i argentinski vezista Damijan Musto koji je na predhodnim susretima zajedno sa čuvenim Valterom Garganom odradio vrlo dobar posao. Leandro Fernandes jedini je igrač koji neće imati pravo nastupa na noćašnjem susretu zbog izdržavanja suspenzije zbog žutih kartona.

00.15: (2,10) Santos (3,00) Independijente (3,70)

Nasional i Penjarol imaju dugu istoriju sukoba. Na međunarodnim turnirima pod organizacijom KONMEBOL-a suočili su se 44 puta. Aurinegrosi su pobedilui 15 puta, dok su Trikolori slavili u 11 navrata, a 18 puta meč je završen bez pobednika. Međutim, ovo će biti prvi put da se suočavaju u Kopa Sudamerikani i prvi put na međunarodnim turnirima u 21. veku. Samo u Kopa Libertadoresu odigrali su 38 međusobnih duela, gde je Penjarol takođe u blagoj prednosti sa 13 pobeda u odnosu na 10 Nasionalovih, dok je 15 susreta završena remijima.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

LDU Kito - Gremio 0:1 (0:1)

/Pereira 19/

Amerika Kali - Atletiko Paranaense 0:1 (0:0)

/Nikao 73pen/

Četvrtak

Sporting Kristal – Arsenal Sarandi 2:1 (0:0)

/Hohberg 90p, 98 – Macola 70/

Junior – Libertad 3:4 (3:2)

/Valensija 4, Pjedraita 36, Inestroza 39 – Viljalba 12, 14, Ensizo 48, Martinez 71/

Independijente del Valje – RB Bragantino 0:2 (0:1)

/Bruno 19, Ramires 66/

Petak

00.15: (2,10) Santos (3,00) Independijente (3,70)

02.30: (2,90) Deportivo Tahira (3,00) Rosario (2,50)

02.30: (3,20) Nasional (2,70) Penjarol (2,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.