Uručen trofej od suza (VIDEO)

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručen trofej od suza (VIDEO)

Brazilskom klubu Šapekoenseu uručen je trofej Kupa Sudamerikana iako finalni duel nikada nije odigran

Foto: Youtube/printscreen

Šapekoense je proglašen pobednikom Kupa Sudamerikana ove sezone, iako je velika tragedija sprečila da se odigra finalni duel protiv Atletiko Nasionala u Kolumbiji.

Igrači brazilskog kluba doživeli su avionsku nesreću na putu ka finalu tog takmičenja, a čak 19 fudbalera Šapekonsea i trener poginuli su prilikom pada letelice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u blizini Medeljina. Ukupno 71 putnik nastradao je u tom udesu 28. novembra.

Južnoamerička konferederacija (CONMEBOL) proglasila je na predlog mnogih, uključujući i rivala Atletiko Nasional, šampionima.

Pehar namenjen šampionu dodeljen je novom predsedniku Šapekoensea Pliniju Davidu de Nesu Filju na ceremoniji žreba Kupa Sudamerikana i Kupa Libertadores za novu sezonu.

Filjo se zahvalio svima za podršku i solidarnost, posebno Atletiko Nasionalu jer je na zahtev kolumbijskog kluba Šapekoense proglašen pobednikom tog takmičenja.

"Atletiko nam je dao mogućnost da osvojimo pehar, to je gest humanosti, poštovanja, dostojanstva i ljubaznosti", rekao je Filjo i podigao trofej zajedno sa prvim čovekom Atletika Danijelom Himenezom, koji je nosio šal Šapekoensea.



Izvor: Youtube

Ceremoniju su obeležili video zapisi tragično preminulih fudbalera Šapekoensea, a gotovo svi u publici dodelu trofeja propratili su u suzama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.