Uroš Duvnjak u FMP-u

Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Duvnjak u FMP-u



Plejmejker Uroš Duvnjak novo je pojačanje FMP-a. Posle sporazumnog raskida sa dosadašnjim klubom Vojvodinom Srbijagasom, 21-godišnji košarkaš pridružio se ekipi iz Železnika. Duvnjak je sa 'panterima' potpisao dvogodišnji ugovor.

Veoma sam zadovoljan uslovima ugovora. Dobro je poznato da je FMP jedan od najših najboljih klubova. Svi znamo kako se radi u Železniku. Siguran sam da ću ovde imati pravu priliku da pokažem koliko vredim, ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napredujem".

Duvnjak je kao bitan faktor istakao i priliku da igra Evropi, za mladu i persepktivnu ekipu.

FMP igra i ULEB Kup, što je za mene dodatni motiv. FMP igra najlepšu i najmoderniju košarku. Ekipa je mlada, dosta igrača poznajem, sa nekima od njih se i privatno družim. Poznajem i trenera i zbog svega toga sam siguran da će period adaptacije kratko trajati".

Uroš Duvnjak smatra da nije dobio pravu šansu u novosadskoj ekipi.

U Vojvodini nisam dobio šansu koju sam zaslužio i koju sam posle prošlogodišnjih igara i očekivao da ću dobiti. Ali zahvalio bih se ljudima u Upravi Vojvodine koji mi nisu pravili nikakve probleme, dogovorili smo se u najkraćem roku".

Duvnjak će prema propozicijama NLB lige moći da zaigra za FMP već posle Nove godine. Novi plejmejker ekipe iz Železnika, tako će debitovati 5. januara u meču sa Partizanom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.